svi su ga voljeli

Odlazak još jedne velike glumačke legende: U sebi je nosio radost jer je bio zaljubljen u život

Nakon nedavne vijesti o smrti velikog glumca Mustafe Nadarevića u istom tjednu se opraštamo od još jednog velikana - u 88 godini života preminuo je Špiro Guberina.

U Domu za starije i nemoćne u Klaićevoj preminuo je slavni glumac Špiro Guberina. Tužnu vijest o smrti glumca Večernjem listu su potvrdili iz zagrebačkog Doma gdje je proveo posljednje godine života.

Ovo je veliki gubitak za glumačku scenu. Špiro Guberina rođen je u Šibeniku iza sebe je ostavio brojne kazališne i filmske uloge - no javnost ga najbolje pamti kao Strikana iz kultnog serijala "Velo misto".

Nastupao je na radiju i u televizijskim dramama i serijama: Divac (I. Raos, Prosjaci i sinovi) i Očenašek (V. Majer, Dnevnik Očenašeka). God. 1997. osnovao Mali hrvatski teatar "Kiklop", koji je otvorio monodramskim kolažem Majmunska posla. Dobitnik je Nagrade "Vladimir Nazor" za životno djelo 2011.

U razgovorima se uvijek rado prisjećao svojih dragih prijatelja koji su mu strašno nedostajali poput Toma Durbešića i Ivice Vidovića. Volio je putovanja i kazalište, a jednom prilikom objasnio je što znači pojam Gubernizam...

"Prema definiciji mog sina Borisa, gubernizam je naročito šarmantan oblik ponašanja svojstvenog obitelji Guberina koji se sastoji od malih gafova i veselih zgoda.", dodao je.

image
Špiro Guberina sa sinom Borisom...
NEJA MARKICEVIC/CROPIX

Linker
18. travanj 2024 21:09