Maja Jurović
dva mjeseca plivanja

Odrasla u Splitu, živi u Zagrebu, radi u Varaždinu: Glumicu Beti Lučić uhvatili smo na najdražem otoku

Beti Lučić, 49-godišnju glumicu koja je odrasla u Splitu, živi u Zagrebu, radi u Varaždinu i ljetuje na Hvaru, zatekli smo upravo na njoj najdražem mjestu na svijetu, u njezinoj hvarskoj oazi. Našoj je fotografkinji Maji spremno pozirala ispričavši nam usput zanimljive crtice s odmora.

"Cijeli život ljeta provodim u obiteljskoj kući na Hvaru. Tu mi je živjela baka, posebno sam vezana za ovaj gradić. Sada sam ovdje s 19-godišnjim sinom Leonom i mojim roditeljima i svake godine svi jedva čekamo da se tu okupimo', rekla je temperamentna glumica Beti Lučić ne krijući da na Hvaru pronalazi onaj istinski, željeni mir i životnu pokretačku snagu.

U druženju s obitelji i mještanima te svakodnevnim odlascima na plažu gdje odmara, a najviše pliva, kako kaže, puni baterije prije početka zahtjevne nove kazališne sezone. Nakon što je nekoliko godina radila u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, bila je slobodna umjetnica, da bi potom dobila stalno radno mjesto kao članica ansambla HNK u Varaždinu.

Hvar 02.08.2019. / foto: Maja Jurovic / Beti Lucic
Maja Jurović

Prije deset godina preminuo joj je suprug, poznati kazališni redatelj Petar Veček i od tada živi sama sa sinom. "Sin Leon mi je najveći oslonac i izvor radosti. Završio je prvu godinu studija u Zagrebu, opredijelio se za socijalnu pedagogiju i iznimno sam ponosna na njega", govori.

Hvar 02.08.2019. / foto: Maja Jurovic / Beti Lucic
Maja Jurović

Skladna figura i zategnuto tijelo kojim se ponosi na pragu petog desetljeća života ovoj glumačkoj umjetnici nije pala s neba. "Aktivna sam, bavim se pilatesom, jogom, neko vrijeme bavila sam se i plesom na svili. Cijelo ljeto plivam, u tome je tajna, iako moram priznati da moram zahvaliti i genetici. I mediteranskoj kuhinji, osobito hvarskoj gregadi koju moja mama često priprema dok smo na najdražem otoku", otkrila nam je Beti.

Hvar 02.08.2019. / foto: Maja Jurovic / Beti Lucic
Maja Jurović

Hvar 02.08.2019. / foto: Maja Jurovic / Beti Lucic
Maja Jurović

Linker
12. travanj 2024 15:37