snaga sunca

Omražene hiperpigmentacijske mrlje: Poznate Hrvatice otkrile snažan adut u borbi protiv njih

Nataša Janjić Medančić, Korana Gvozdić, Belma Džomba, Eni Jurišić, Ivana Čuljak i brojne druge poznate dame imale su priliku uz stručno vodstvo promatrati Sunce.

Sunce nam donosi onaj prekrasan preplanuli izgled, no nažalost ubrzava starenje kože te stvara omražene hiperpigmentacijske mrlje. Koliko je sunce zaista snažno otkrile su na edukativnom jednodnevnom izletu u Astronomski centar u Rijeci.

Nataša Janjić Medančić, Korana Gvozdić, Belma Džomba, Eni Jurišić, Ivana Čuljak i brojne druge poznate dame imali su priliku uz stručno vodstvo promatrati Sunce, planet koji nam daje život, ali predstavlja i mnoge opasnosti po našu kožu.

image

Nataša Janjić Medančić

JOHN PAVLISH

U Planetariju Astronomskog centra Rijeka, održano je posebno predstavljanje novog Liftactiv B3 Dark Spots Seruma, a zašto je važno i na koji način možemo spriječiti ili umanjiti posljedice štetnog sunčevog zračenja i ostalih vanjskih faktora na svom je predavanju ispričala dermatologinja dr. sc. Željana Bolanča, spec.dermatologije i venerologije.

image

Elena Dizdar

JOHN PAVLISH

Ponosni na 130 godina, tijekom kojih su od strane vrhunskih znanstvenika u laboratorijima Vichy napravljena brojna istraživanja i patentirane molekule, Vichy, broj 1 anti-aging brend u europskim ljekarnama, još je jednom podsjetio na važnost znanstvenih otkrića, pa je tako Astronomski centar u Rijeci bio savršena lokacija za predstavljanje Liftactiv B3 Dark Spots Seruma, novog, inovativnog rješenja u obliku seruma u borbi protiv hiperpigmentacijskih mrlji i bora.

image

Korana Gvozdić

JOHN PAVLISH

Više o hiperpigmentaciji

Koža je najveći pokrovno – vezivni organ ljudskog tijela, prva dolazi u dodir s okolišem i prva je crta obrane od vanjskih faktora. Hiperpigmentacijske mrlje jedna su od glavnih manifestacija vanjskih utjecaja na površini kože i sve češći problem brojnih žena svih dobnih skupina i tipova kože. Iako same po sebi ne predstavljaju ozbiljniji zdravstveni problem, privlače neželjenu pažnju i narušavaju samopouzdanje.

image

Ivana Čuljak

JOHN PAVLISH

Izvor hiperpigmentacijskih mrlja naziva se melanogeneza, biokemijski proces preko kojeg se stvara melanin. Kada je koža izložena, primjerice, prejakoj sunčevoj svjetlosti, melanociti reagiraju stvarajući višak pigmenta melanina, koji zatim stvara smeđa područja na koži. Zbog svakodnevnih štetnih utjecaja, posebice onečišćenja, pojava hiperpigmentacijskih mrlja povećana je za 25 %, ali sunce nije jedini uzročnik hiperpigmentacijskih mrlji. Jednako tako uzrok mogu biti i hormonski poremećaji ili lezije nastale od akni. Kako biste ispravili i spriječili hiperpigmentaciju, važno je zaštititi kožu i upotrebljavati hipoalergenu, specijaliziranu dermo-kozmetiku, koja pokazuje dobru podnošljivost na koži.

image

Mirela Kardašević

JOHN PAVLISH

Budući da su za Vichy učinkovitost formula i zaštita kože prioriteti, Liftactiv B3 Dark Spots Serum klinički su ispitali dermatolozi kako bi bio pogodan za sve tipove i fototipove kože, a dostupan je u svim ljekarnama.

image

Željana Bolanča

JOHN PAVLISH

Dvostruko djelovanje protiv hiperpigmentacija i bora

Liftactiv B3 Dark Spots Serum djeluje na različite slojeve kože tako što sprječava nastanak hiperpigmentacijskih mrlja u bazalnom sloju epidermi i istovremeno odstranjuje vidljive hiperpigmentacijske mrlje na površini kože. Zahvaljujući visokoj koncentraciji aktivnih sastojaka, Liftactiv B3 Dark Spots Serum, ima dvostruko djelovanje, pa osim što efikasno smanjuje hiperpigmentacijske mrlje, vrlo učinkovito smanjuje vidljivost bora, a ten izgleda ujednačeno i blistavo.

image

Matea Miljan

JOHN PAVLISH

Liftactiv B3 Dark Spots Serum privlačne je i lagane teksture bez ulja, koja se brzo upija u kožu, a sadrži snažan spoj koncentriranih dermatološki aktivnih sastojaka.

image

Marija Čamber

JOHN PAVLISH

Niacinamid [B3] utječe na vidljivo smanjenje hiperpigmentacijskih mrlja, a kombinacija glikolne kiseline i piling sastojaka eksfolijacijom djeluje na uklanjanje odumrlih površinskih stanica kože za ujednačen i blistav ten kože.

image

Eni Jurišić

JOHN PAVLISH

Liftactiv B3 Dark Spots Serum protiv hiperpigmentacija i bora sadrži čak 13% aktivnih sastojaka, a dobitnu kombinaciju za smanjenje hiperpigmentacijskih mrlja čine Niacinamid, glikolna kiselina, kao i piling sastojci. To su potvrdile i kliničke studije na kojima su sudjelovale 44 osobe, a nakon dva mjeseca redovne upotrebe dvaput dnevno, ujutro i navečer, rezultati su pokazali da su hiperpigmentacijske mrlje smanjene za do 71%, dok je 15% veća blistavost, kao i 10% veća ujednačenost tena.

image

Nika Laličić

JOHN PAVLISH

U bazalnom sloju djeluje protuupalno radi smanjivanja pojave hiperpigmentacijskih mrlji, još pri prvoj pojavi poremećaja pigmentacije, a na površini kože djeluje tako da izbjeljuje vidljive hiperpigmentacijske mrlje. Nakon 2 mjeseca korištenja uočit ćete smanjenje hiperpigmentacijskih mrlja do 71 %**

image

Stela Bonifačić, Nika Tomić, Petra Mlakar Zorko i Stjepan Matić

JOHN PAVLISH

Protokol protiv hiperpigmentacija i bora

Kako biste u svoju rutinu uvrstili potpuni protokol u borbi protiv bora i hiperpigmentacijskih mrlja, djelujte u dva koraka, pa nakon nanošenja Liftactiv B3 Dark Spots Seruma koji će ispraviti hiperpigmentacijske mrlje do -71%** i povećati glatkoću i sjaj kože za +15%, ispravite vidljive znakove gubitka kolagena kremom Collagen Specialist koji vraća tonus koži za +52%***i smanjuje bore za 24%****

image

Vichy prezentacija

JOHN PAVLISH

Vichy vulkanska voda po prvi put udružena je s anti-aging peptidima i vitaminom Cg radi korekcije znakova gubitka kolagena na koži. Ova njega preporučuje se ženama koje žele novu generaciju proizvoda iznimnog anti-aging djelovanja i učinkovitosti, uz sastojke prirodnog podrijetla.

image

Dubravka Pleško

JOHN PAVLISH

Formula sadržava anti-aging peptide za učvršćivanje kože i vitamin Cg + resveratrol prirodnog podrijetla. Ova se krema preporučuje ženama koje žele njegu protiv znakova starenja i za zdraviji izgled kože.

Svakako je, svaki dan u godini u protokol važno uključiti zaštitu od UV zraka poput Capital Soleil UV-AGE Daily fluida na bazi vode s učinkom pomlađivanja koji pruža naprednu UVA i UVB zaštitu, dok u isto vrijeme djeluje protiv postojećih znakova fotostarenja.

image

Nataša Janjić Medančić

JOHN PAVLISH

Uz Vichy serum priuštite svojoj koži zvjezdani tretman, uklonite hiperpigmentacijske mrlje i spriječite nastanak novih, budite dosljedni u svojoj dnevnoj i večernjoj rutini, a rezultati sigurno neće izostati.

Liftactiv B3 Dark Spots Serum protiv hiperpigmentacijskih mrlja i bora dostupan je u svim ljekarnama, a više informacija potražite na vichy.hr

image

Vichy prezentacija

JOHN PAVLISH

*IQVIA - Pharmatrend International - tržište anti-aging proizvoda u Francuskoj, Španjolskoj i Italiji (u ljekarnama i parafarmacijama); u Njemačkoj, Švicarskoj, Belgiji, Grčkoj, Austriji i Nizozemskoj (u ljekarnama) - YTD studeni 2020. po obujmu prodaje.

**Klinička studija na 44 žena nakon 2 mjeseca, prosječna vrijednost smanjenja intenziteta koloracije mrlja: 29%; prosječan rezultat na 33% panela: 71%.

*** Instrumentalno ispitivanje, 40 žena.

****Kliničko ispitivanje bora oko očiju, 58 žena, nakon 8 tjedana.

Linker
28. studeni 2023 08:41