Profimedia, AKM-GSI
turbulentan odnos

Oprah Winfrey shrvana nakon odlaska majke: 'Odgajala me najbolje kako je znala'

Jedna od najpoznatijih voditeljica proživljava najteže dane u životu jer je izgubila jednu od najvažnijih osoba: na Dan zahvalnosti umrla je njezina majka Vernita Lee.

Jedna od najpoznatijih voditeljica proživljava najteže dane u životu jer je izgubila jednu od najvažnijih osoba: na Dan zahvalnosti umrla je njezina majka Vernita Lee.

Voditeljica Oprah Winfrey izrazila je zahvalnost na porukama podrške kojima je obasipana nakon što su mediji prenijeli vijest da je njezina majka preminula prošlog četvrtka, na Dan zahvalnosti. Vernita Lee je preminula u 84 godini života u svojem domu u Milwaukeeju, a popularna voditeljica samo je kratko napisala da cijela obitelj pronalazi utjehu u tome što znaju da je proživjela lijep život i da počiva u miru.

Iako se Oprah, nakon što je postala uspješna i bogata, pobrinula da njezina majka i otac žive u najboljim mogućim uvjetima, njezino djetinjstvo bilo je daleko od bajke kakvu danas živi, a u svojim je izjavama često govorila kako joj Vernita nije bila podrška, pa čak niti majka kakvu je trebala.

Orlando, FL  - Vernita Lee, mother of Oprah Winfrey, has passed away at age 83 on Thanksgiving at her home in Milwaukee. **FILE PHOTOS**

Oprah Winfrey and Mother Vernita Lee at the Academy Of Television Arts and Sciences Hall Of Fame at Walt Disney World in Florida on October 1, 1994.

Pictured: Vernita Lee, Oprah Winfrey

BACKGRID USA 26 NOVEMBER 2018, Image: 398452412, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, AKM-GSI
Profimedia, AKM-GSI

Naime, Vernita je Oprah rodila kada je imala samo 18 godina i to nakon kratke afere s Vernonom Winfreyjem. Veza nije potrajala, a Oprah je do šeste godine odgajala njezina baka Hattie Mae Lee. Za to vrijeme je njezina majka radila kao čistačica u Milwaukeeju, a kada joj se tada 6-godišnja Oprah pridružila, nije imala vremena za nju i nije je mogla zaštititi od maltretiranja koje je doživljavala od njezine cimerice, a kasnije i od seksualnog zlostavljanja. Prvo silovanje doživjela je sa samo devet godina, a zlostavljanje se nastavilo godinama. Često je znala izjaviti kako nikada nije postala majka zato što nikada nije imala majku u pravom smislu te riječi, a koliko god to grubo zvučalo, Oprah je s Vernitom uspjela uspostaviti normalan odnos pun ljubavi unatoč tako teškom djetinjstvu. Da su uspostavile lijep odnos bilo je jasno 2012. godine kada je Oprah poručila: "Hvala mojoj mami Verniti što me odgajala najbolje što je znala i mogla".

Na posljednje počivalište Vernita je ispraćena na privatnom pogrebu u prisutstvu samo bliske obitelji.

Linker
27. travanj 2024 17:12