Zlatni Studio

Ovi voditelji u igri su za osvajanje najveće medijske nagrade: Tko će je ponijeti kući odlučujete i vi

Nekima od njih ovo je već druga nominacija, neki su već osvojili, a neki su u ovoj kategoriji debitanti. Svima im je zajedničko jedno - prošle su godine svojim televizijskim angažmanom oduševili.

Kraj godine u znaku je nominiranih za osvajanje najveće medijske nagrade u Hrvatskoj - Zlatnog Studija Jutarnjeg lista. Dodjeljuje se već peti put, a ove će godine posebno napeto biti u kategoriji za najbolju TV voditeljicu ili voditelja.

HRT prednjači s najviše nominiranih - riječ je o Doris Pinčić, Zlati Mück Sušec i Mirku Fodoru iz emisije ‘Dobro jutro, Hrvatska’ te Jošku Lokasu iz kviza ‘Potjera’. RTL-ove uzdanice su pak Zoran Šprajc - koji ima već tri Zlatna Studija, a emisija jedan i Mojmira Pastorčić iz višestruko nagrađivanog RTL Direkta.

Glasajte za nominirane u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

Pobjednica ili pobjednik znat će se 4. veljače na svečanoj dodjeli u Studiju Anton Marti na Prisavlju, što će izravno prenositi HRT.

image

Voditeljica RTL Direkta već je imala jednu nominaciju.

Neja Markicevic/CROPIX

Najveća medijska nagrada u zemlji, Zlatni Studio, već petu godinu nastavlja se na bogatu tradiciju časopisa Studio koji se prvi put tiskao 1964. u nakladi od 60.000 primjeraka i u svojoj je povijesti bio nositelj brojnih manjih nagrada. U protekle četiri godine za Zlatni je Studio pristiglo čak dva milijuna glasova čitatelja i publike.

Zlatni Studio, kao najveća medijska nagrada, i ove godine predstavlja nominacije za pjevače, filmske i kazališne glumce, novinare, televizijske i radijske voditelje, predstave, filmove, TV emisije, TV igrane serije, najbolje radiopostaje, kao i za nova lica na području kazališta, filma i glazbe.

Nagrada Zlatni Studio je protagoniste spomenutih područja uvela u prostor konačne valorizacije njihove najvjernije publike načinom glasanja u kojem, nakon pet nominacija žirija, isključivo čitatelji i publika u dva kruga glasanjem putem web stranice i kupona u Studiju biraju pobjednika.

image

Popularni TV voditelj ima jedan Zlatni Studio u istoj kategoriji.

Darko Tomas/CROPIX

Polazno s velikim dosadašnjim uspjehom, nagrade Zlatni Studio, potkategorije za pet glavnih kategorija - film, kazalište, televizija, glazba i radio - u posljednje su se četiri godine mijenjale minimalno, pa tako danas imamo i rekordere u nominacijama i pobjedama u kategorijama i potkategorijama.

Velika promjena u svijetu hrvatskih nagrada koju je donio Zlatni Studio nije se, međutim, zadržala samo na novom načinu glasanja za laureate.

image

Par iz emisije 'Dobro jutro, Hrvatska' zajedno je nominiran.

Vedran Peteh/CROPIX

Zlatni Studio prva je nagrada koja je u redovnom partnerstvu s Hrvatskom radiotelevizijom i u izravnom TV prijenosu dodjelu priznanja žirija i publike izvrsnicima predstavila na glazbenom spektaklu, TV showu posebne atraktivnosti i značenja, izbjegavajući tako rutinu uobičajene svečarske protokolarne dodjele.

Čitajte i: Doris Pinčić: ‘Gita i Donat se najviše vesele kad im nešto fino skuham, njima je mama - mama‘

Linker
18. travanj 2024 19:28