ROBERT O‘NEIL/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA
Treba pomoć

Ozbiljno bolesna: Jedna od najljepših žena na svijetu još uvijek ne može doći sebi

Zvijezda filmskih hitova ‘X-Men Apokalipsa‘ i ‘The Newsroom‘ potužila se da ima sve simptome postporođajne depresije koja može opasno narušiti psihičko zdravlje ako se ne liječi.

Zvijezda filmskih hitova ‘X-Men Apokalipsa‘ i ‘The Newsroom‘ potužila se da ima sve simptome postporođajne depresije koja može opasno narušiti psihičko zdravlje ako se ne liječi.

Umjesto da uživa u bezbrižnom majčinstvu, glumica Olivia Munn našla se pred velikim izazovom. Kako je sama priznala na društvenim mrežama, već se neko vrijeme bori s post porođajnom depresijom. Mama, čiji sinčić Malcolm ima svega četiri mjeseca, svoje je probleme i strahove podijelila putem Instagram Storyja.

"Patim od užasne anksioznosti. Tjeskobna sam, depresivna, nije mi ni do čega", priznala je Olivia Munn, zbog čega je duboko zabrinula njezine pratitelje. Mnogi su uvjereni da glumica ima post porođajnu depresiju te su joj savjetovali da čim prije posjeti liječnika.

"Post porođajna depresija nije šala. Ako se ne liječi, može biti opasna po psihičko zdravlje. Moraš potražiti liječničku pomoć", poručuju Oliviji njezini pratitelji.

Ovo nije prvi put kako se 40-godišnja glumica potužila na poteškoće s majčinstvom, otkako je u studenom rodila sinčića.

Još u siječnju otkrila je da se muči s dojenjem, što ju je do te mjere frustriralo da je tjednima plakala. Glumica je na tu temu snimila nekoliko Storyja, između ostalog i sebe s aparatom koji poboljšava proizvodnju majčina mlijeka. Munn je u tim videima do detalja navela sve mjere ili moguća rješenja kojima se poslužila kako bi mogla dojiti Malcolma.

"Morate se truditi i kad mislite da nemate mlijeka", napisala je Munn, uz isječak na kojem pokazuje kako se koristi uređaj za dopunski sustav njege.

Čitajte i: Glumica progovorila o neizlječivoj bolesti: ‘Osjećala sam se jako loše. Morala sam poslušati liječnike‘

Prema onome što je ispričala u videima, glumica je stvarno pokušala sve.

"Obratila sam se konzultantima za dojenje, kuhala sam juhe, popila sam na litre kokosove vode, kupaonica mi je puna masti za bradavice i grijaćih jastučića za povećanje cirkulacije, imam tri jastuka za dojenje i tri pumpe, stalno pijem čajeve, uzimam vitamine... Čak sam jedno vrijeme danonoćno nosila ovaj uređaj napunjen adaptiranim mlijekom oko vrata s cijevima zalijepljenim za bradavicu koji stimulira proizvodnju mlijeka. I ništa! Ništa od toga nije uspjelo!", zavapila je Olivia prije dva mjeseca, kad je otkrila i da zbog toga ne može prestati plakati.

image

Olivia Munn

EMMA MCINTYRE/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

"Plačem i plačem. Osjećam da mi tijelo otkazuje. Brinem se da se neću vezati za svoju bebu", napisala je tada Munn, koja je u međuvremenu odustala od dojenja i danas sinčića hrani adaptiranim mlijekom.

"Dojenje je dobro, kao i adaptirano mlijeko. Drage mame, najvažnije je da je vaša beba jede“, poručila je drugim mamama prije nekog vremena, čije muke, nažalost, nisu prestale. Ako je istina da se već neko vrijeme suočava s anksioznošću, lako je moguće da pati od post porođajne depresije, na što su je upozorili i njezini obožavatelji.

Dječakov otac je glumac i stand-up komičar John Mulaney, s kojim je u vezi od svibnja 2021. Maleni Malcolm i Oliviji i Johnu je prvo dijete, a njegove prve fotografije s javnošću su podijelili na sam Badnjak.

Linker
22. lipanj 2024 05:42