Gene Young
TOM HANKS I RITA WILSON

Par kojem zavidi Hollywood proslavio 30 godina braka: 'Još se smijemo do dva ujutro'

"Ponekad gledam tu damu, raščupanu i toplu od kreveta, u trenirci i s kosom svezanom na vrhu glave i mislim - tako je seksi!", ovim riječima slavni glumac Tom Hanks 2017. godine opisao je što osjeća prema svojoj supruzi i tako ukratko objasnio svijetu da je i nakon nekoliko desetljeća njihova veza puna strasti.

61-godišnji Tom Hanks jedan je od rijetkih muškaraca u Hollywoodu koji je brak uspio očuvati punih trideset godina, premda mu Rita Wilson nije prva supruga.

Naime, 10 godina bio je u braku i sa Samanthom Lewes, djevojkom iz srednje škole, za koju se oženio kad je imao 21 godinu, a koja mu je rodila dvoje djece.

Lewes i Hanks razveli su se 1987. godine, a 12 mjeseci nakon toga, glumac je upoznao Ritu i zaljubio se preko ušiju.

BEVERLY HILLS, CA - DECEMBER 10:   Actress Rita Wilson and actor Tom Hanks attend the
WireImage

"Kad sam ju upoznao, pomislio sam: Mislim da više nikad neću biti usamljen", izjavio je jednom Tom i dodao kako je odmah znao da je Rita ona prava, što je rezultiralo ulaskom u brak iz pravih razloga.

Tom je na malome ekranu prvi puta vidio Ritu kad je imao 16 godina (glumila je navijačicu u seriji "The Brady Bunch", a on je mislio da je jako zgodna), no prvi puta su se upoznali 1981. godine, na jednom snimanju, no ništa se nije dogodilo.

Sudbina ih je ponovno spojila 1985. godine, na snimanju filma komedije "Volunteers", na kojem su frcale iskre, a već do kraja 1986. bili su par i Tom je odlučio ostaviti prvu suprugu. 1987. razvod je bio finaliziran, a Tom i Rita stali su pred oltar 30. travnja 1998. godine.

CIRCA 1984:  Tom Hanks, Rita Wilson and John Candy pose for the TriStar Pictures movie
Getty Images

On je nosio crno odijelo, a ona kratku bijelu vjenčanicu s peplumom i volanima, te bijele najlonke.

Actress Rita Wilson and actor Tom Hanks attend their wedding reception on April 30, 1988 at Rex's in Los Angeles, California. (Photo by Ron Galella, Ltd./WireImage)
WireImage

"Uspjeh naše veze leži u dobrom tajmingu, zrelosti i obostranom pristanku na intiman odnos", izjavio je Tom na kauču Oprah Winfrey 2001. godine.

Rita Wilson and Tom Hanks during Lester Cohen Archives in Los Angeles, California, United States. (Photo by L. Cohen/WireImage)
WireImage

"Suprugu smatram svojom ljubavnicom, i imamo posebnu vezu koja je puno snažnija od pojmova žena, djevojka, majka".

Objasnio je i da se, kao svi parovi, i oni moraju suočavati s raznim nedaćama, no kako njihov brak leži na dobrim temeljima, i ti problemi rješavaju se prirodno.

"Mi smo i najbolji prijatelji. I danas se smijemo u dva ujutro kao i na početku, a svađamo se sve manje i manje", rekao je Tom o odnosu sa suprugom s kojom ima dva sina, Cheta i Trumana.

Celebrities attend 'The Circle' premiere held during Tribeca Film Festival in New York.
<P>
Pictured: Tom Hanks, Rita Wilson
<B>Ref: SPL1486508  260417  </B><BR/>
Picture by: Ouzounova/Splash News<BR/>
</P><P>
<B>Splash News and Pictures</B><BR/>
Los Angeles:	310-821-2666<BR/>
New York:	212-619-2666<BR/>
London:	870-934-2666<BR/>
<span id=Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

" style="width:100%"/>
Ouzounova/Splash News

Kad je 2004. dobio Oscara za film 'Philadelphia', prvo se okrenuo prema Riti da bi joj dao velik poljubac, a kasnije je izjavio da mu upravo njihov odnos pomaže da shvati ljudsku psihu i razvije likove koje glumi u filmovima, piše E! News.

"Žena s kojom dijelim život svaki mi dan pokazuje što znači ljubav", rekao je godinu kasnije, kad ga je na dodjeli nagrada dočekao Oscar za film "Forrest Gump".

2015. godine, Rita se borila s rakom dojke koji joj je, srećom, bio rano dijagnosticiran, ali se prema savjetu doktora podvrgnula dvostrukoj mastektomiji. Izjavila je da je uz pomoć supruga i velike podrške obitelji i prijatelja lakše prošla kroz to teško životno razdoblje.

"Nikad ne znaš kako će supružnik reagirati u takvoj situaciji. Bila sam oduševljena brigom koju mi je pružio. To je bilo prirodno, ali jako intimno razdoblje".

"Ljudi znaju reći: 'Joj, sigurno je teško ostati u braku u svijetu showbiznisa!', ali ja mislim da je jednako teško biti u braku u bilo gdje. No ako se oženiš za pravu osobu, možda bi moglo uspjeti...", izjavio je sretni suprug za Mirror.

The cast of The Post arrive at the world premiere in Washington DC at the Newseum. (1 of 2)
<P>
Pictured: Tom Hanks, Rita Wilson
<B>Ref: SPL1636234  151217  </B><BR/>
Picture by: Gene Young<BR/>
</P><P>
<B>Splash News and Pictures</B><BR/>
Los Angeles:	310-821-2666<BR/>
New York:	212-619-2666<BR/>
London:	870-934-2666<BR/>
<span id=Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

" style="width:100%"/>
Gene Young

Linker
13. travanj 2024 20:24