PONOVNI SUSRET

Pedeset godina ‘Kuma‘: Robert De Niro i Al Pacino ponovno zajedno na crvenom tepihu

Susret velikih filmskih velikana dogodio se na Tribeca Film Festivalu povodom zlatne obljetnice jednog od najvećih filmskih serijala u povijesti Hollywooda.

Bio je to jedinstven prizor: samozatajne filmske legende Al Pacino (82) i Robert De Niro (78) stale su rame uz rame na crvenom tepihu u New Yorku. Ponovno su okupili na svečanoj projekciji Kuma u čast 50. godišnjice jednog od najvećih filmskih serijala u holivudskoj povijesti. Svečanost je održana u sklopu Tribeca Film Festival, koji je 2002. pokrenuo upravo Robert De Niro kako bi oživio kulturnu scenu donjeg Manhattana nakon napada na njujorške blizance 11. rujna 2001.

image

Robert De NIro i Al Pacino u Kumu

IMAGE CAPITAL PICTURES/FILM STILLS/PROFIMEDIA IMAGE CAPITAL PICTURES/FILM STILLS/PROFIMEDIA

Redatelj Francis Ford Coppola prvi je nastavak filmske trilogije o njujorškom mafijaškom podzemlju snimio 1972. godine, a film je nastao kao adaptacija istoimenog romana Maria Puza. U glavnim ulogama u drugom nastavku pojavljuju se Al Pacino i Robert De Niro, a Kum II je osvojio čak šest Oscara: za najbolji film, za režiju, najboljeg sporednog glumca (Robert De Niro), koreografiju, glazbu i najbolje adaptirani scenarij.

Čitajte i: PROSLAVIO 45. GODIŠNJICU BRAKA, PA PAO S BICIKLA! POGLEDAJTE ŠTO SE DOGODILO AMERIČKOM PREDSJEDNIKU JOEU BIDENU

"Zahvalan sam što su se moji divni prijatelji okupili danas ovdje da taj veliki jubilej proslavimo zajedno", izjavio je De Niro.

image

Al Pacino

JOHN NACION/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Naš projekt smo započeli prije 50 godina s fenomenalnim suradnicima i još boljim glumcima koje vi sve dobro poznajete. I svima im zahvaljujem od srca", izjavio je Coppola.

image
RON ADAR/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Inače, Kum II se smatra najuspješnijim nastavkom u filmskoj povijesti te je sigurno jedan od najnagrađivanijih. Mnogi kritičari su naglasili kako je jednako dobar, možda čak i bolji od originala. Na specijaliziranim internetskim stranicama posvećenima sedmoj umjetnosti konstantno se nalazi među top 5 najboljih filmova u povijesti, a popularnost mu s godinama ne tamni, dapače.

image

Robert De Niro

RON ADAR/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA RON ADAR/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

I izvedba Ala Pacina u ulozi Michaela Corleonea upisala se u legendu. Kritičari je unisono ocijenjuju kao najbolju u njegovoj karijeri i jednu od najboljih i najzahtjevnijih filmskih uloga svih vremena.

Linker
17. travanj 2024 00:52