Josko Supic / Hanza media
čeka petu bebu

Petar Dragojević: 'Kod mene nema skandala jer sam obiteljski čovjek'

Na 59. izdanju Splitskog festivala na Prokurativama ovog vikenda publiku će Petar Dragojević probati osvojiti novom pjesmom koja se njemu svidjela na prvo slušanje.

Glazbenik Petar Dragojević (39), koji je na estradi više od dva desetljeća predstavit će se pjesmom "Kao da te oduvijek znam", za čiji je tekst i glazbu zaslužan Žarko Tičinović, art direktor Slobodne Dalmacije, a koji na ZAMP-ovom popisu ima već nekoliko pjesama.

Žarko je pjesmu napisao u samo jednoj noći, a povodom team buildinga firme, i nije ni slutio da će zaživjeti i izvan tog događanja sve dok ga s Petrom Dragojevićem nije spojio glazbenik Miki Nopling.

"Pjesma me osvojila na prvu. Riječ je o nekom talijanskom popu. Odmah mi se svidjela i imao sam dobar osjećaj za nju. Našli smo se, njih dvojica su mi to otpjevala u studiju, ja sam otišao doma, malo poradio na nekim promjenama u aranžmanu, napravio demo snimku da čujem kako zvuči i to je to", priča Petar koji ima veliku tremu uoči Splitskog festivalu.

"Imam veliko strahopoštovanje prema toj manifestaciji jer je taj festival institucija. Ne znam tko nije bio na tom festivalu, od Miše Kovača do Olivera... To je kod nas prava tradicija", rekao je Petar kojem karijera traje više od 20 godina, a jedan je od rijetkih kojeg ne prate skandali.

"Nemam ja nikakvu blistavu karijeru da baš rasturam, ali ja stvarno želim da mi glazba bude u prvom planu. To je danas teško, mogu reći i nemoguće, ali eto. Malo po malo... Što se tiče skandala tog nema jer sam obiteljski čovjek", dodaje Petar koji uživa u obiteljskom životu i vremenu koje provodi sa suprugom Andreom te sinovima Davidom (10), Emanuelom (8), Jonom (6) te kćerkicom Deborom (4), te se veseli još jednoj prinovi koja stiže u studenome. "Još ne znamo je li curica ili dečko, to nek bude iznenađenje", smije se Petar.

Glazbenik se publici prvi put predstavio sada već davne 1997. godine i to na Zadarskom festivalu, na čijoj je drugoj večeri osvojio glavnu nagradu. S pokojnim stricem Oliverom Dragojevićem je oduvijek imao blizak odnos, pomagao mu je i savjetovao ga i u profesionalnom smislu. "Zapravo smo najmanje pričali o glazbi. On je bio prvenstveno stric za zabavu. Sjećam se njegovih savjeta kojih se i dalje držim. Oni su kratki i jasni savjeti. Uvijek bi govorio najvažnija je pisma, a sve ostalo će doći.", rekao je Petar koji je na Splitski festival išao i kao dijete. Ovaj put trudna supruga i djeca ga neće pratiti iz publike, već će prijenos gledati preko malih ekrana.

Linker
10. travanj 2024 22:56