Getty Images for ASCAP
incident s naslovnicom

Pjevačica bijesna zbog naslovnice: 'Nisam pristala na ovo, a još sam i u toplesu sa 17 godina?!'

Mlada glazbenica bijesno je prozvala njemačku verziju časopisa Nylon jer su njezin grafički obrađeni portret objavili na svojoj naslovnici, bez njezinog pristanka. Mnogi smatraju kako je neprimjeren jer se radi o maloljetnoj djevojci.

Naslovnica njemačke verzije časopisa Nylon podijelila je mišljenja i razbjesnila lice s naslovnice - 17-godišnju pjevačicu Billie Eilish čija karijera raste munjevitom brzinom.

Nakon što je časopis objavljen, Billie je na Twitteru ostavila poruku i kazala da nije dala dopuštenje za ovu naslovnicu.

"Što je ovo?! Objavili ste moju fotografiju na naslovnici bez mog dopuštenja, a uz to je fotošopirana? Nitko me nije pitao slažem li se s ovim niti sam sudjelovala u kreativnom nastanku fotografije. Ovo niti nije moja prava fotografija, a uz to sam u toplesu sa 17 godina? Je li ovo realno? Uz sve to, maknuli ste mi i kosu? Veliko neee!", napisala je u komentaru na objavu Nylon magazina koja je kasnije izbrisana s Twittera.

Američko izdanje odmah se ogradilo od ovog incidenta te su napisali da se protive naslovnici tiskanoj u Njemačkoj, a Nylon koji je objavio naslovnicu obrazložio je svoje razloge.

"Nismo imali namjeru uvrijediti Billie niti stvoriti naslovnicu koja je zbunjujuća ili uvredljiva. Htjeli smo njoj odati počast ovom naslovnicom i 3-D avatarom koji je dio serije naslovnica u svrhu pokazivanja snage digitalnih umjetnika", kazali su iz magazina.

Tko je Billie Eilish, 17-godišnja djevojka koja mijenja glazbenu industriju

Dok su se u komentarima neki obožavatelji složili da je naslovnica bila neprimjerena te da je Billie trebala dati svoje dopuštenje za ovakvu fotografiju, neki smatraju da nema pravo govoriti o neprimjerenim fotografijama iako joj je 17 godina, jer riječi njezinih pjesama često nisu primjerene njezinoj dobi i publici koja je sluša.

BEVERLY HILLS, CA - MAY 16:  Billie Eilish attends the ASCAP 2019 Pop Music Awards at The Beverly Hilton Hotel on May 16, 2019 in Beverly Hills, California.  (Photo by Ari Perilstein/Getty Images for ASCAP)
Getty Images for ASCAP

Linker
19. travanj 2024 14:15