Opet na konju

Ponosna što ne pije već pet mjeseci: Kćer legendarnog rokera proslavila je rođedan bez kapi alkohola

Posljednji od niza odlazaka na odvikanjanje donosi prve rezulltate: vodieljica podcasta "The Kelly Osbourne i Jeff Beacher Show" ubire prve plodove borbe protiv ovisnosti.

Poput mnogih liječenih alkoholičara i Kelly Osbourne svaki dan se bori sa sobom kako bi odoljela napasti. Najvećem iskušenju othrvala se 27. listopada, na svoj 37. rođendan na kojem ipak nije bilo ni kapi šampanjca. Kad su se tog posebnog dana dojmovi slegli, voditeljica podcasta "The Kelly Osbourne i Jeff Beacher Show" pohvalila se postignućem na Instagramu.

- Danas mi je 37. rođendan i trijezna sam 5 mjeseci! Ispunjena sam tolikom zahvalnošću - napisala je kćer legendarnog britanskog glazbenika Ozzyja Osbournea i bivše televizijske voditeljice, Sharon Osbourne, koja se godinama bori s ovisnošću o alkoholu, opijatima i hrani. Posljednje je uspjela staviti pod kontrolu: lani se pohvalila da je u dvije godine, dijetom, vježbanjem i uz pomoć ugrađene želučane premosnice, smršavila čak 40 kilograma. Velika je to pobjeda, ali ne i najvažnija. Tek kad pobijedi alkoholizam, moći će odahnuti i pohvaliti svima da je napokon trijezna - trajno.

Slavljenica je uz rođendansku objavu podijelila svoju fotografiju s tortom od jagoda i screenshotom aplikacije Dvanaest koraka koja alkoholičarima pomaže ostati trijezan i pruža im oslonac tijekom kriza.

Potajno opijanje

Pomaže joj i otvorenost prema svom problemu. U podcastu “Red Table Talk” koji vode Jada Pinkett Smith, Willow Smith i Jadina majka, Adrienne Banfield-Norris, Kelly je otkrila da je poslije četiri godine bez kapi alkohola tijekom američkog zatvaranja zbog Codiva-19 opet počela piti. Tužna je zbog tate koji se bori s Parkinsonovom bolešću i posramljena maminim skandalom na poslu: zbog nespretnog, rasističkog komentara i javne svađe s kolegicama, Sharon Osbourne zamoljena je ovog proljeća napustiti dnevnu CBS-ovu TV-emisiju “The Talk”. Svjesna svega što joj se dogodilo, Kelly je sažeto opisala kako je lako opet postati alkoholičarka.

image
Sharon Osbourne, Kelly Osbourne i Ozzy Osbourn
LIONEL HAHN/EPIC RECORDS/PICTUREGROUP/SHUTTERSTOCK

- Prva dva dana mogla sam podnijeti samo jedno piće, ali to je bilo zato što sebi govorila da je to dokaz da sam opet normalna i da to mogu ponijeti. A onda se sve raspalo - rekla je u “Red Table Talku.”

Kaže da je bila "prikriveni pijanac" i potajno pila. Frustrirajuće joj je prihvatiti činjenicu da za nju više nema “samo jedne čaše” i da problemi s kojima se suočava nisu izgovor za opijanje. Uz podršku najmilijih, posebno dvije godine mlađeg brata Jacka, ponovno je otišla na odvikavanje. Pet mjeseci kasnije naporan rad na sebi, nadajmo se, vodi je prema izlječenju.

Linker
25. travanj 2024 07:34