Oliver je iza sebe ostavio suprugu Vesnu, sinove Dinu, Davida i Damira te petero unučadi, a kasnije su se rodila još dva unuka.
 Tom Dubravec / hanza media
trag u beskraju

Ponosne suze u Veloj Luci: Godina bez Olivera obilježena pjesmom na njegovoj prepunoj Pijaci

Na velolučkoj Pijaci ispred crkve svetog Josipa okupila su se velika glazbena imena - Gibonni, Zorica Kondža, Tedi Spalato, klapa Ošjak, Nikša Bratoš, Antonio Serrano, Alan Bjelinski i Dupini otpjevali su najveće Oliverove hitove uz koje nitko nije ostao ravnodušan. Vela Luka tako je još jednom, godinu dana nakon njegove smrti, emotivnim koncertom odala počast svome Morskom Vuku.

Prošla je godina dana otkako nas je u 71. godini napustio jedan od najvećih hrvatskih glazbenika, Oliver Dragojević. Morski Vuk i dalje živi kroz svoje pjesme, a u njegovoj rodnoj Vela Luci održan je čarobni koncert 'Trag u beskraju' njemu u čast.

U prvom redu emotivne nastupe su pratili supruga Vesna i sinovi, Dino, David i Damir s obitelji, zajedno s 450 onih koji su se na vrijeme uspjeli domoći karata za koncert. Ostali su ga pratili na videozidu, a Vela Luka bila je prepuna. Orkestar je okupio i osmislio Ante Gelo, a na pozornici su se našli Zorica Kondža, Gibonni i Tedi Spalato, Dupini, klapa Ošjak. Uz Antu Gelu na gitari pratnja bio i Antonio Serrano na usnoj harmonici.

U redovima publike sjedili su njegovi prijatelji i kolege, političari i kulturnjaci. Moglo se tako vidjeti Ninu Badrić, saborskog zastupnika Branka Bačića, ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića te ministricu kulture Ninu Obuljen Koržinek.

Vesna Dragojević skupila je snage i u jednom se trenutku popela na pozornicu - bio je to trenutak u kojem su se svi koji su Olivera poznavali prisjetili da Morski Vuk nikad nije zaboravio reći da ima "neizmjernu sreću što je pristala biti mu suprugom".

"Moja supruga je najodanija osoba koju poznajem. A ona za mene zna reći da sam tipični horoskopski Strijelac: tvrdoglav, nestabilan i previše znatiželjan", govorio je Oliver o svojoj Vesni koja je držala sva četiri ugla kuće. Ona je jednako tako uvijek imala puna usta hvale za supruga te je govorila da je unatoč čestim izbivanjima iznimno dobar suprug i otac, blizak sa svojim sinovima.

Oliver Dragojević prije godinu dana izgubio je bitku s teškom bolesti, nakon što mu je godinu ranije dijagnosticiran rak pluća. Supruga Vesna, sinovi i petero unučadi ostali su ožalošćeni nakon njega, kao i brojni obožavatelji koji su uživali u njegovim vječnim pjesmama.

Linker
18. travanj 2024 22:19