Najsretniji Božić

Poslije mukotrpnog procesa potpomognute oplodnje, omiljeni trgovac nekretnina i njegova supruga dobit će bebu

Dvogodišnje putovanje kroz psihički i tjelesno iscrpljujuć ‘labirint‘ medicinskog postupka, bračni par je dokumentirao u vlogu jer žele pomoći drugim parovima u istoj situaciji te ih ohrabriti da ne gube nadu.

Dječje igralište koje je su kanadska televizijska zvijezda Andrew ‘Drew’ Scott (43) i njegova supruga Linda Phan (36) osmislili i dali izgraditi u vrtu svog doma u Los Angelesu, neće dugo ostati prazno. Suvoditelj popularne televizijske serije "Property Brothers" s blizancem Jonathanom, objavio je kako će supruga i on prvi put postati roditelji, javlja US Weelkey.

Njegova bolja polovica Linda, sudeći po njenom trudničkom trbušćiću na dvjema fotografijama što su ih podijelili na Instagramu - selfije su snimili u ispred zrcala u kupaonici - u drugom je tromjesečju.

Dugo očekivana beba stiže u proljeće: ovog Božića veći i ljepši dar im ne treba.

Dvije godine pokušaja

- Bila je avantura doći do ovdje! Od kada smo prvi put krenuli ovim putem do sada, tako smo zahvalni liječnicima koje smo imali sreću upoznati i koji su bili uz nas i podržavali tijekom cijelog putovanja prema ostvarenju našeg sna. Podržavali su nas i naši prijatelji, znani i neznani, svojim su dobrim željama obogatili naše živote. Pred nama je sretno razdoblje. Želimo da svi koji prolaze kroz sličnu priču osnaže svoju vjeru i nadu čitajući našu objavu - napisao je presretan par.

Nakon teškog razdoblja došla sreća

Naime, dijete su začeli teškom mukom. Magazin People ekskluzivno otkriva da su televizijska zvijezda i njegova dugogodišnja djevojka Linda, inače kreativna direktorica obiteljske produkcijske tvrtke "Scott Brothers Entertainment", protekle dvije godine prolazili kroz postupak potpomognute oplodnje. Zajedno su već dvanaest godina, a od 2018. su u braku.

Protekle dvije godine pokušavali su postati roditelji, no njihovoj želji ispriječili su se samo njima znani zdravstveni problemi. U svojem podcastu "At Home" bračni par dijelio je, uz razne druge situacije koje su im se događale, svoje putovanje kroz medicinski 'labirint' inseminacija te postupka potpomognute oplodnje.

Čitajte i: Leona Paraminski progovorila o potpomognutoj oplodnji: ‘Ženama se u Hrvatskoj pristupa s više ljudskosti‘

Sretna vijest stigla je u kolovozu. O tome što su prošli dok je nisu dočekali, objavili su u kratkom ali emocijama ispunjenom vlogu, piše People. Njime su popratili uspomene i padove kroz postupak potpomognute oplodnje: Scott daje supruzi injekcije dok ona skriva lice u jastuku (riječ je, zacijelo, o dozama hormona prijeko potrebnim kako bi postupak uspio), snimljeni su njihovi posjeti liječnicima, njihove suze kad vijesti nisu bile dobre. Prikazali su i Lindu dok meditira, monitor koji prati njezine životne funkcije pokraj bolničkog kreveta (vjerojatno uoči ili poslije vađenja jajnih stanica) i na kraju ultrazvuk i otkucaje malenog srca.

Intima u vlogu

- Neko vrijeme nisam bila sigurna koliko želim podijeliti ili želim li uopće podijeliti našu intimu. O tome je teško pričati čak i sa članovima i prijateljima - ispričala je Linda u vlogu. Na kraju su se složili da ako će dijeljenje njihove priče pomoći drugima u sličnoj situaciji, isplati se. Ni njemu nije bilo lako, premda u priči o ovom postupku najveći teret nose žene.

- Imamo prijatelje koji su, nažalost, prolazili kroz pobačaje. Imamo i prijatelje koji su prošli kroz postupak potpomognute oplodnje, mnogo puta bez uspjeha. Mnogi među nama imali su komplikacije dok su pokušavali postati roditelji i mislim da o tome treba razgovarati. Postupak se tada čini manje zastrašujuć kad s nekim možete podijeliti što osjećate - zaključuje voditelj.

Linker
19. travanj 2024 17:59