CROPIX
Kobna nesreća

Poznati detalji nesreće u kojoj je pod Mercedesom Tonyja Cetinskog poginuo muškarac

U petak oko 14 sati u Rovinju je pjevač Tony Cetinski automobilom marke Mercedes udario u tijelo muškarca koji je ležao na cesti i na mjestu ostao mrtav. Policija je otkrila nove detalje.

Jučer je u Rovinju pod kotačima Tonyja Cetinskog smrtno stradao 62-godišnjak. Očevid je obavljen, a tijelo preminulog prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Pula gdje će po nalogu državnog odvjetnika biti obavljena obdukcija kako bi se utvrdio uzrok smrti.

'U nesreći koja se dogodila 3. studenoga oko 14,00 sati u Pustoj ulici u Rovinju smrtno je stradao 62- godišnji muškarac. Policijski službenici zajedno s nadležnim državnim odvjetnikom na mjestu događaja obavili su očevid i utvrdili da se nesreća dogodila kada je 48-godišnjak upravljao osobnim automobilom Mercedes pulske registarske oznake kolnikom Puste ulice te dolaskom u oštar nepregledan zavoj automobilom pregazio 62-godišnjeg muškarca. Tijelo preminulog prevezeno je na Odjel patologije Opće bolnice Pula gdje će po nalogu državnog odvjetnika biti obavljena obdukcija kako bi se utvrdio uzrok smrti', objavili su iz PU Istarske.

Utvrđuju se sve okolnosti nesreće, a Jutarnji List doznaje i što će biti ključno u istrazi. 'Je li pregaženi muškarac u trenutku naleta Mercedesa na njega ležao, kako se neslužbeno nagađa, te da li ga je vozač mogao vidjeti i zaustaviti vozilo vrlo lako će se utvrditi prometnim vještačenjem. Kod naleta osobnog automobila na ležećeg čovjeka na cesti, što je dosta rijedak slučaj, ali se događa, na automobilu nastaju samo oštećenja prednjeg spojlera dok maska i poklopac motora ostaju neoštećeni. Mogućnost izbjegavanja najviše ovisi o brzini vožnje, vidljivosti, vrsti svjetla na vozilu te boji odjeće preminulog', istaknuo je Goran Husinec, stalni sudski vještak za cestovni promet, tehniku i procjenu motornih vozila i plovila.

Linker
13. travanj 2024 21:56