KALENDAR GODINE

Predstavljen kultni Pirellijev kalendar: Donosi nam senzacionalne fotografije Rite Ore, Cher i Iggyja Popa

Iggy Pop, 74-godišnja punk legenda, u kalendaru se pojavljuje rastopljenog lica i s golim prsima oslikanim srebrom, dok je Cher fotografirana u garderobi, zamišljeno naslonjena na ogledalo.

Bryan Adams (62) u ponedjeljak je uzeo pauzu od karantene koju provodi u Milanu kako bi virtualno predstavio Pirellijev kalendar za 2022. godinu. Naime, glazbenik i amaterski fotograf ove je godine izabran za autora kultnog kalendara upravo po izboru kolega glazbenika među kojima su Iggy Pop, Cher i Jennifer Hudson, piše Associated Press.

Ono što glazbenik nije očekivao jest da je protekli tjedan doznao da je covid pozitivan, a nakon što je već stigao u Milano kako bi promovirao slavni Pirellijev kalendar nakon jednogodišnje pauze zbog pandemije. O stvaranju fotografija za povijest, ali i o zarazi koronavirusom redovito je izvještavao svoje obožavatelje putem društvenih mreža gdje se također osvrnuo na promociju koja je zbog novonastale situacije ipak organizirana virtualno.

image

Bohan Phoenix

BRYAN ADAMS/PIRELLI/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Čitajte i: Pravi zaokret: Snažne žene krase novi Pirellijev kalendar

“Bila je to zanimljiva promocija. Nije bila onakva kakvu sam očekivao da će biti, jer sigurno mi nije bio plan da ću se zaraziti covidom baš uoči lansiranja Pirellijeva kalendara i njegove prodaje. No, tako je kako jest”, rekao je Adams na virtualnoj konferenciji za novinare te dodao: “Pirelli je bio tako ljubazan brinući se o meni u hotelu. Hvala svima na lijepim željama. To stvarno cijenim."

Kalendar je nazvan "Na putu", što se s jedne strane odnosi na Pirellijevo nasljeđe kao proizvođača guma i tradiciju dugu 150 godina, a s druge strane na život glazbenika na turneji.

U kalendaru za 2022. godinu pojavljuju se poznata imena kao što su - Cher, Grimes, Jennifer Hudson, Normani, Rita Ora, Bohan Phoenix, Iggy Pop, Saweetie, St. Vincent i Kali Uchis, a svoju fotorafiju dobio je i sam autor.

Iggy Pop, 74-godišnja punk legenda, u kalendaru se pojavljuje rastopljenog lica i s golim prsima oslikanim srebrom, dok je Cher fotografirana u garderobi, zamišljeno naslonjena na ogledalo.

image

Jennifer Hudson

BRYAN ADAMS/PIRELLI/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Čitajte i: Vrh art fotografije: Pogledajte tko sve krasi kultni Pirellijev kalendar za 2020.

"Svi su oni vrlo jedinstveni i zanimljivi umjetnici i imaju svoj individualni stil", komentirao je Adams lica iz kalendara: “Kada uđete u njihov svijet, zapravo ste tamo samo da promatrate kako stvaraju svoju personu."

Američka glazbenica i pjevačica St. Vincent dobila je čast biti na naslovnici kalendara, a prikazana je s trzalicom za gitaru s Pirellijevim logom na jeziku.

“Mislim da će slika na naslovnici ostati zapamćena kao jedna od ikonskih Pirellijevih slika”, rekao je Adams.

image

Saweetie

UFFICIO STAMPA/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Cijeli "On the Road" kalendar za 2022. kojeg fotografski potpisuje Bryan Adams možete pogledati ovdje.

Linker
24. travanj 2024 15:57