RANKO ŠUVAR/CROPIX
Tko ih nosi, ostaje tajna

Predstavljeno prvih šest Zigmanovih maski za novi glazbeni show RTL-a

Već ove subote počinje novi zabavni show, megaspektakl ‘Masked Singer‘, u kojem će poznate osobe skrivene ispod atraktivnih maski izvoditi najpoznatije domaće i strane hitove, a u prvoj epizodi vidjet ćemo prvih šest.

Već ove subote počinje novi zabavni show, megaspektakl ‘Masked Singer‘, u kojem će poznate osobe skrivene ispod atraktivnih maski izvoditi najpoznatije domaće i strane hitove, a u prvoj epizodi vidjet ćemo prvih šest.

Voditeljica Antonija Blaće te detektivi u sastavu Enis Bešlagić, Ida Prester, Antonija Mandić i Borko Perić i više su nego spremni za početak i dobru zabavu uz pogađanja, a iako će identitet raspjevanih i maskiranih celebrityja još neko vrijeme ostati strogo čuvana tajna, poznato je prvih šest maski koje će biti predstavljene u prvoj epizodi showa, piše RTL.

Raskošne, bogate i atraktivne - upravo tako moraju izgledati maske zbog kojih je ovaj televizijski megaspektakl toliko poseban i drugačiji od drugih, a baš ih je takvima učinio naš proslavljeni dizajner Juraj Zigman, kreirajući ih posebno za ovaj show.

Zigman je inspiraciju našao u hrvatskoj kulturnoj baštini, književosti, kultnim likovima, ali i svakodnevnom životu, a glavni cilj, ističe, bio mu je da gledateljima budu zabavne, neopterećene i simpatične.

Čitajte i: Nešto posve novo: Stiže nam novi show u kojem će poznate osobe nositi čudne kostime

Prva od njih je ekstravagantna Meduza koja će već na prvi pogled očarati gledatelje. Ljubičasto-plavi tonovi, glamurozne šljokice te narančasti detalji koji krase njezine krakove jamče da će već s prvim taktovima glazbe postati prava zvijezda pozornice.

image

Meduza

RTL

Idući je moćni i jedinstveni Torpedo, inspiriran prvim torpedom na svijetu izumljenom upravo u Rijeci 1866. godine. Torpedo osvaja svojim bogatim crno-srebrnim kostimom, a njegovi će ''ubojito'' sjajni performansi na noge podići i one najuspavanije.

image

Torpedo

RTL

Svoje je mjesto u showu našao i Tintilinić, mitološko biće i jedan od najpoznatijih likova hrvatske usmene predaje, koji je popularnost stekao posebice zahvaljujući Ivani Brlić-Mažuranić i njezinoj 'Šumi Striborovoj'. U veseloj i očaravajućoj crvenoj maski ukrašenoj zlatnim plamičcima, Tintilinić je spreman pokoriti pozornicu svojim vatrenim nastupima.

image

Tintilinić

RTL

U 'Masked Singeru' na pozornici će zapjevati i Balthazar, u svojoj prepoznatljivoj crno-zelenoj kombinaciji, sa šeširom na glavi i raskošnim plaštom oslikanim motivima iz crtića. Simpatični profesor koji uz pomoć maštovitosti i čarobnog stroja rješava brojne probleme do danas se smatra najuspješnijim projektom Zagrebačke škole crtanog filma, a naslovna pjesma crtića i danas je dobro poznata svima.

image

Balthazar

RTL

Dodatno veselje na pozoricu showa donijet će šareni Slatkač, kostim sladoleda koji će svojim veselim nastupima publiku i detektive podsjetit će na ljeto i izmamiti osmijehe na lice svim generacijama. Veselih plesnih hitova u njegovoj izvedbi neće nedostajati.

image

Slatkač

RTL

Žarko crveno Licitarsko srce prepoznatljiv je dio hrvatske kulturne baštine, a zaslužilo je postati i jedna od maski u showu 'Masked Singer'. Njegova se tajna izrade od davnine čuvala, baš kao što se krije i identitet poznate osobe koja će odjenuti masku u koju će se baš svi zaljubiti.

image

Licitarsko srce

RTL

"Vezao sam se uz naše područje, tako da imamo lik licitarskog srca ili pak Balthazara, što je baš pravo autohotno hrvatsko, a opet su tu i neke druge maske koje su stvarno plod mašte i slobode. Bazirao sam se na jednostavnosti likova koji su nama prepoznatljivi, a opet je kompleksnost izrade kostima prisutna. Baš sam se prepustio zabavi i zezanciji i svima u radionici sam rekao da sad radimo nešto da se zabavimo, da nam bude super", rekao je Juraj Zigman za RTL.

Linker
17. srpanj 2024 18:00