Getty Images
VIŠE OD 30 GODINA JE BILA MINNIE

Preminula Russi Taylor: 'S njezinim odlaskom Minnie Mouse je izgubila glas'

Glumica Russi Taylor, koja je više od 30 godina posuđivala glas Minnie Mouse, preminula je u 76. godini života.

Iz tvrtke Walt Disney potvrdili su da je glumica Russi Taylor preminula u petak u Glendaleu u Kaliforniji. Najpoznatija je bila po posuđivanju glasa Minnie Mouse, što je radila više od tri desetljeća.

- S njezinim odlaskom Minnie je izgubila glas. Više od 30 godina Minnie i Russi su zajedno zabavljale milijune diljem svijeta. To partnerstvo je Minnie učinilo globalnom ikonom, a Russi Disneyjevom legendom koje obožavaju fanovi širom svijeta - stoji u priopćenju tvrtke Walt Disney. Russi je poznata i po tome što je posudila glas Martinu Princeu u "Simpsonima", prijatelju Barta Simpsona.

HOLLYWOOD, CA - JANUARY 22:  Voice actress Russi Taylor, who has voiced Minnie Mouse since 1986, poses with Minnie Mouse during a star ceremony in celebration of the 90th anniversary of Disney's Minnie Mouse at the Hollywood Walk of Fame on January 22, 2018 in Hollywood, California.  (Photo by Alberto E. Rodriguez/Getty Images)
Getty Images

Russi je, baš kao i Minnie koju je igrala godinama, bila udana za Mickeyja, odnosno Waynea Allwinea koji je svoj glas posudio Mickeyju. Vjenčali su se 1991., a bili su nerazdvojni sve do njegove smrti 2009. godine. Samo godinu ranije Russi je proglašena Disneyjevom legendom i tada je izjavila kako bi voljela, bez obzira na to tko će naslijediti nju i njezinog supruga, da vole likove jednako kao što su ih i oni voljeli.

- Nikada nisam željela biti slavna. Likovi na kojima radim su slavni i to mi je sasvim dovoljno - uvijek je govorila Russi.

BURBANK, CA - OCTOBER 13:  (L-R) Disney charactor Minnie Mouse, the voice of Mickey Mouse & Disney Legend Honoree Wayne Allwine, the voice of Minnie Mouse & Disney Legend Honoree (also Mr. Allwine's wife) Russi Taylor and Disney charactor Mickey Mouse attend the 2008 Disney Legends Ceremony at the Walt Disney Studios on October 13, 2008 in Burbank, California.  (Photo by Stephen Shugerman/Getty Images)
Getty Images
Russi Taylor sa suprugom Wayneom Allwineom

Linker
16. travanj 2024 07:03