Tužna vijest

Prerani odlazak poznatog redatelja: Dalibor Sokolić iznenada preminuo u 58. godini

Razlog prerane smrti redatelja, koji stoji iza mnogih poznatih HRT showova i emisija, još uvijek nije poznat. Od njega su se u emotivnim objavama oprostili mnogi njegovi kolege i kolegice.

Danas ujutro mnoge je iznenadila i ražalostila vijest da je hrvatski redatelj Dalibor Sokolić preminuo u 58. godini života.

"Naš je Dalibor jutros u 07.45 odlučio otići voziti vlakiće u neke druge dimenzije...do novog susreta...14.06.1964-11.02.2021.", objavljeno je na njegovom Facebook profilu uz spot grupe The KLF ‘Last Train to Trancentral".ž

Poznati televizijski redatelj jedan je od osnivača Studentske televizije SKUC 1988. godine, a na Televiziji Zagreb počeo je raditi 1989. godine. Kao redatelj na televiziji Z3 režirao je Hit depo, Turbo limach show te više od stotinu emisija i programa uživo.

Sokolić stoji iza nekih od najboljih projekata Hrvatske radiotelevizije, među kojima su dodjela nagrade Porin, The Voice, Najljepši glas Hrvatske, Tko želi biti milijunaš, Ples sa zvijezdama, Maestro, natjecanje Do posljednjeg zbora, a radio je i na spotovima za koje je četiri puta dobio nagradu Porin.

image
Sokolić sa svojim kolegama s HRT-a 2006. na večeri povodom snimanja zadnje epizode Milijunaša te sezone.
NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

Osim toga, s Dinkom Cepakom i Zoranom Pezom autor je spota ‘Kad bi svi...‘ iz 1991. godine te je bio glavni redatelj na humanitarnim projektima HRT-a ‘Dajmo da čuju‘, ‘Derbi‘, ‘Hrvatska pomaže‘. Sokolić je u privatnom životu bio u dugogodišnjoj vezi s voditeljicom Suzanom Pardačer.

Razlog iznenadne Sokolićeve smrti nije poznat, a od njega su se oprostili mnogi kolege s HRT-a.

Njegova dugogodišnja kolegica, voditeljica Karmela Vukov Colić jako je potresena njegovom smrću te mu je posvetila nekoliko emotivnih redaka na Facebooku.

"Neke te vijesti ostave bez riječi. Skroz dotuku... Iscipelare i pregaze na najjače... Svi mi koji smo neke drukčije televizijske snove sanjali pod krovom Kineskog paviljona, pred više od 30 godina, danas tugujemo za jednim od svojih... Otišao je kolega, prijatelj, brat, dio obitelji... Izvrstan redatelj, još bolji čovjek. Gubitak je nezamislivo bolan. Putuj mirno, dragi Dalbach! Do nekog novog susreta, na nebeskoj televiziji...", napisala je Karmela Vukov Colić. Osim nje, izraze sućuti izrazili su i voditelj Duško Ćurlić, Elizabeta Gojan i Hamed Bangoura.

"Otišao je naš Dalibor Sokolić, redatelj bez kojega kojeg ne bi bilo HIT DEPO-a, a ni Danijele i mene kao voditelja. Prevelika tuga za mene osobno i sve nas koji smo te poznavali. Putuj uz svoj KLF...", tužno je napisao Bangoura.

I duško Ćurlić potresen je odlaskom kolege kojeg je smatrao velikim prijateljem.

"...neke te vijesti jednostavno zamuknu, ostave bez daha i bez smisla... znam da si mi uvijek govorio “show must go on” i da nisi volio jeftinu patetiku...ali jednostavno izlaze ove nabacane riječi...koje zapravo ništa neće reći...a tako bi htjele... putuj mirno prijatelju moj... hvala što si me činio boljim čovjekom i poslom i privatno...siguran sam da je neki vlak jutros negdje stao... siguran sam da će neke gitare negdje jače zasvirati... neke kamere se zamagliti... neka svjetla potamniti...a neke odjavne role same sebe pisati...Dalbach moj...mirno spavaj prijatelju i čekaj nas tamo negdje u nekom studiju" svom prijatelju je napisao Ćulić.

Linker
20. travanj 2024 00:04