Ponosan glazbenik

Pričekao je s pohvalom! Damir Urban otkrio da u kući ima doktoricu znanosti: ‘Kakav dan!‘

Istoga dana kada su Urban&4 javnosti predstavili spot za pjesmu ‘Sama‘, koji je režirala glazbenikova supruga, Milica Czerny Urban je na Filozofskom fakultetu u Rijeci stekla titulu doktorice znanosti.

Riječki glazbenik Damir Urban nije mogao da se ne pohvali uspjehom svoje supruge Milice Czerny Urban. Dirljivom objavom na društvenim mrežama pjevač je otkrio da je njegova supruga doktorirala istoga dana kojeg su imali premijeru spota "Sama" na kojem su surađivali.

"Jednostavno se ne mogu ne pohvaliti da je autorica spota za pjesmu 'Sama', koji je jučer premijerno prikazan, ujedno jučer i doktorirala. Kakav dan!", napisao je Urban uz fotografiju na kojoj novopečena doktorica filozofije pozira s radom i buketom cvijeća.

Za taj važan dan Milica je odjenula romantičnu dugu haljinu prljavo ružičaste boje i jednostavne crne otvorene sandale.

Milica Czerny Urban radi kao asistentica na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, u njenom životopisu stoji da je na Filozofskom fakultetu u Rijeci 2006. diplomirala filozofiju i pedagogiju. Na istome fakultetu upisala je doktorski studij Filozofija i suvremenost, te da je pisala disertaciju na temu ‘Vrijednost umjetnosti: problem nemoralnih umjetničkih djela’.

Čitajte i: Bračna i umjetnička sloga: Damir Urban predstavio spot koji mu je režirala supruga, a u kojem se pojavljuju poznate Riječanke

Istog dana kada je branila disertaciju, javnost je vidjela spot za Urbanovu pjesmu "Sama", koji je režirala Milica, a u kojem su sudjelovale brojne poznate Riječanke.

Pogledajte video

"Jako sam uzbuđena zbog ovog spota, ponajviše zbog divnih žena koje sam u njemu okupila. Osjećala sam da je cijelu priču, posvećenu i ispjevanu o ženama, potrebno ostaviti u potpunosti nama, tako da sam prvi puta snimala Damiru i bendu spot u kojem nikoga od njih nema. Svaka od žena koja se u spotu pojavljuje utjelovljuje i snagu i krhkost žena, one su dale spotu i svoje intimne priče, ali i simbolički i univerzalno progovorile u ime svih nas", kazala je Milica Czerny Urban oko spota kojim je htjela prenijeti snažnu poruku.

U spotu se pojavljuju Belma Džomba, Jelena Lopatić, Aleksandra Stojaković Olenjuk, Nataša Antulov, Tea Marohnić, Mila Čuljak, Tanja Smoje, Rajka Antulov, Marinella Matejčić, Dare Tomić i Ana Gavran Miloš. Urban&4 predstavio je tako u ponedjeljak videospot za singl "Sama", pjesmu koja će se naći na novom dvostrukom studijskom albumu "Lipanj, srpanj, kolovoz".

"Pjesma 'Sama' nastala je jednog jutra za mojim stolom, a nakon toga, za tim istim stolom, snimljena je njezina prva, ujedno i zadnja, verzija. To je verzija koja je sadržavala samo glas, akustičnu gitaru i moj pokušaj slaganja višeglasja. Ostali članovi benda su potom napravili svoje dionice, a onda ih sami i snimili. Na kraju, Sandi Bratonja se uhvatio miksanja tih naših traka, a Goran Martinac je onda svemu tome dodao završni sjaj", kazao je Damir Urban o nastanku pjesme.

Linker
19. ožujak 2024 13:18