Opet obolijeva

Princ Filip završio u bolnici: Ne osjeća se dobro, ali palača tvrdi da njegovo stanje nije povezano s koronom

Vojvoda, koji je u posljednjih nekoliko godina ima zdravstvenih problema, ostati će neko vrijeme u bolnici na promatranju.

Vojvoda od Edinburgha, 99-godišnji princ Filip, primljen je u utorak u bolnicu King Edward VII u Londonu, potvrdila je Buckinghamska palača. U službenom dopisu rekli su da se princ osjećao loše pa je prevezen u bolnicu po preporuci njegovog liječnika.

"Očekuje se da će vojvoda ostati u bolnici nekoliko dana na promatranju i odmoru", izjavila je palača. Kako su dodali, njegov prijem je isključivo iz predostrožnosti i bolest nije povezana s COVID-om 19.

Njegova supruga kraljica Elizabeta II. ostala je u dvorcu Windsor gdje su ona i njen suprug još od početka pandemije.

Čitajte i: Britanska monarhija polako ide k svom kraju: Charles nema autoritet kralja, a njegov unuk nikad neće vladati

Princ je već nekoliko puta u zadnjih par godina hospitaliziran. Tako je 2019. sam ušetao u bolnicu, također iz mjera predostrožnosti i liječenja postojećeg stanja.

image
Kraljica i princ su u braku već 74 godine.
FIONA HANSON/PA IMAGES/PROFIMEDIA

Zdravstveno stanje vojvode nadgleda se već neko vrijeme, a svi su se zabrinuli nakon što je navukao prehladu. 2017. je bio je primljen u istu bolnicu zbog operacije kuka, a 2012. primljen je zbog problema s mjehurom.

Osim toga, početkom 2019. sudjelovao je i u prometnoj nesreći, kada se njegov Land Rover prevrnuo na bok, no prošao je bez ozbiljnih ozljeda. Iz javnosti se povukao u kolovozu 2017. godine pa nije čest gost javnih događanja.

Čitajte i: Meghan Markle sprema veliki intervju! Otkrit će sve o majčinstvu, braku i životu pod pritiskom javnosti

Kraljica i njezin suprug cijepili su se protiv korone početkom siječnja ove godine, a cijepljenje je obavio njihov liječnik u Windsoru. Iako to nije uobičajeno, kraljica je službeno objavila vijest kako bi izbjegla moguća nagađanja.

Linker
18. travanj 2024 05:06