Nova kontroverzna serija

Princ William naljutio se na BBC zbog nove serije u kojoj se pojavljuju i njegovi roditelji

Iako princ Charles i princeza Diana nemaju govorne uloge u četverodijelnoj seriji koja rasvjetljava lik i djelo Jimmyja Savilea, BBC-jeve zvijezde koja je zlostavljala najmanje 72 mališana, smeta ga što su i oni dio projekta.

Čini se da više ništa ne može zadržati "kosture iz ormara" izvan dosega javnosti, pa ni BBC-jeva drama The Reckoning o slavnom televizijskom voditelju i pedofilu Jimmyju Savileu, nije iznimka. Bio je zvijezda BBC-ja, zbog dobrotvornog rada nagrađen je pridruživanjem Redu Britanskog Carstva, no malo tko je slutio da humanitarno djelovanje koristi kao krinku kako bi zlostavljao djecu i nemoćne u bolnicama za koje je prikupljao donacije. Bilo je za očekivati da će se BBC pozabaviti njegovim likom i djelom: snimili su četverodijelnu seriju o notornom pedofilu, a prikazat će ga ove godine.

Britanski mediji navode kako bi razlog zbog kojeg se još uvijek ne zna kad će biti premijera - nezadovoljstvo princa Williama projektom, jer se među sporednim likovima nalaze i njegovi roditelji.

Princ je odavno bijesan na britansku javnu televiziju: zamjera im objavu intervjua koji je princeza Diana 1995. dala Martinom Bashiru, a serija o Jimmyju Savileu dolijeva ulje na vatru.

image

Pravi Sir Jimmy Savile s princezom Dianom osamdesetih godina

SWNS/PROFIMEDIA

Paravan za zlostavljanje

Naime, slavni voditelj bio je spretna ulizica. Dodvoravao se kome je god mogao u britanskom visokom društvu kako bi prikupljao donacije za svoje dobrotvorne projekte. Tek se nakon njegove smrti u listopadu 2011. otkrilo da su mu rad za opće dobro, poznanstva i ulagivanje služili kao paravan kako bi nekažnjeno došao do nemoćnih. Među uglednim javnim osobama oko kojih se motao bili su princ Charles i princeza Diana. Čini se da su roditelji princa Williama i ne sluteći bili "dragulji" među vezama kojima se pedofil služio da lakše dođe do žrtvi i ne snosi posljedice svojih zlodjela. Dakako, princ od Walesa i princeza Diana nisu slutili s kim imaju posla. Nitko nije znao tko je Jimmy Savile. Tek se nakon njegove smrti otkrilo da je zlostavljalo najmanje 72 djece, od kojih su neka imala samo osam godina, od 1959. do 2006. godine.

Autor serije Neil McKay i redateljica Sandra Goldbacher kao pokretač radnje uzeli su, navodno, trenutak kad je Jimmy Savile 1983. dočekao princa i princezu od Walesa na otvaranju Nacionalnog centra za ozljede kralježnice u bolnici Stoke Mandeville.

image

Video materijali već su gotovi, a javnost bi ih trebala vidjeti ove godine

MCPIX/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Scenaristica i prijateljica princeze Diane napustila seriju ‘Kruna‘: ‘Odlazim jer ju se prikazuje bez suosjećanja i poštovanja‘

"Princ William bi radije da ne vidi svoju majku uz ono podlo čudovište", izjavio je izvor za Daily Mail naglašavajući da je princ jako nezadovoljan.

Kako god bilo, u seriji neće biti izmjena, prikazat će se kako je zamišljena na početku.

Princezu Dianu u kontroverznom projektu tumači engleska glumica Kate Tickle, piše The Sun, dok voditelja BBC-ja Jimmyja Savilea glumi Steve Coogan. Predstavnik javne televizije tvrdi da "princ Charles i princeza Diana nemaju govorne uloge i pojavljuju se nakratko". S druge strane, nezadovoljstvo princa Williama je razumljivo: mnogo godina kasnije otkrilo se da je pedofil većinu zločina počinio upravo u bolnici Stoke Mandeville, koju su njegovi roditelji tada posjetili.

Linker
19. travanj 2024 23:23