dr. Oz u mukama

Probleme drugih ljudi rješava kao od šale, no svoj najveći nije mogao riješiti...

Najpoznatiji televizijski doktor posumljao je da ga je njegova sestra Nazlim oštetila jer je godinu dana prije smrti njihovog oca bez njegovog znanja prebacila novac s njegovog na svoja tri računa, zakinuvši uz njega i njihovu majku te još jednu sestru.

Najpoznatiji televizijski liječnik - Mehmet Öz, koji je sredinom siječnja prestao snimati svoj show, uvučen je u neugodnu obiteljsku imovinsko-pravnu zavrzlamu kojoj nije uspio pronaći "lijek", stoga se morao obratiti sudu na Manhattanu. Problem je u tome što je političar u usponu i kandidat za mjesto u američkom Senatu u Pennsylvaniji, zbog čega je napustio televiziju, otkrio kako je njegova sestra Nazlim, koja živi u domovini njihovih roditelja, Turskoj, navodno pronevjerila ostavštinu njihovog pokojnog oca, kirurga Mustafe Öza.

U sudskim dokumentima do kojih je došao Page Six, tvrdi se kako je Nazlim 2018., godinu dana prije smrti njihovog oca, oštetila sestru Seval, majku Sunu te jedinog brata Mehmeta, prebacujući novac s očevog računa u Turskoj na svoje tri bankovne “adrese”, uključujući i onu na Kajmanskim otocima.

image

U sudskim dokumentima tvrdi se kako je Mehmetova sestra godinu dana prije smrti njihovog oca osim njega oštetila sestru i majku

IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK/EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Nova karijera televizijske ikone: Dr. Oz najavio kandidaturu za američki senat u Pennsylvaniji

Protiv nje se vodi postupak i u Turskoj gdje istražitelji već neko vrijeme prate trag novca obitelji Oz. Proces je, naime, složen jer njihova majka Suna potječe iz vrlo imućne istanbulske obitelji. A kako je i njihov otac nakon specijalizacije u Americi u kardiotorakalnoj kirurgiji ostvario zavidnu karijeru, investirao je pozamašnu ušteđevinu u dva stana u elitnom i vrlo skupom dijelu Manhattana, na Upper East Sideu.

image

Mehmet Oz sa suprugom.

GREGORY PACE/SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Ukida se emisija dr. Oza: Umjesto kardiologa, u istom terminu gledat ćemo njegovu uspješnu kćer

Zato se sada provodi sudski postupak zbog podjele obiteljske imovine provodi i u Americi. Stanovi su se iznajmljivali, a novac od najma podjednako dijelio do trenutka kad je Mehmet Oz posumnjao da se nešto čudno dogodilo s očevim računima u Turskoj. Budući da iznajmljivanjem stanova upravlja on, sestri Nazlim prestao je slati njen dio, zbog čega ga je tužila. On, pak, tvrdi da njezin dio čuva na posebnom računu, od njega ne profitira i tako će biti, kaže, dok se situacija s obiteljskim nasljeđem ne raspetlja.

Sad kad su otkriveni tajni računi s navodnim očevim novcem, dr. Oz se nada kako će se ružna situacija i povlačenje po sudu što prije završiti jer se želi posvetiti svojoj kandidaturi i neopterećen skandalom graditi karijeru u politici.

Linker
20. travanj 2024 12:11