KRATAK PUT OD POZORNICE DO SRCA

Prošlo nezamijećeno: Najveći pobjednik Oscara nema baš nikakve veze s filmom

Glumica Jamie Lee Curtis na pozornicu Aademijine nagrade izašla je s neodoljivim zlatnim štencem iz azila kojeg je brže bolje udomio njen kolega John Travolta sa sinom.

Najljepša priča ovogodišnje dodjele Oscara prošla je gotovo neprimijećena u kontekstu skandala i nasilničkog ispada Willa Smitha koji je na pozornici ošamario voditelja Chrisa Rocka prije nego što je dobio svoj prvi zlatni kipić za ulogu filmskog nasilnika Richarda Williamsa, oca legendarnih tenisačica Serene i Venus Williams.

image

Američka glumica Jamie Lee Curtis pozvala je udomitelje na akciju prisjećajući se legendarne kolegice Betty White

ROBYN BECK/AFP/PROFIMEDIA

Od nedjelje navečer psić Mac N Cheese kojeg je legendarna holivudska glumica Jamie Lee Curtis u naručju donijela na scenu povodom prisjećanja i zahvale na fascinantnu karijeru kolegice Betty White, koja je preminula uoči proslave svog stotog rođendana, došao je u dobre ruke i pronašao udomitelje koji će ga paziti i maziti, te se o njemu brinuti.

Riječ je o psu iz azila, kojeg je Jamie Lee Curtis povela sa sobom kako bi sunarodnjake i svjetsku javnost potaknula na udomljavanje nesretnih domaćih životinja. Mnogi ljubimci, naime, završe na ulici nakon što njihovi nesuđeni vlasnici shvate kako im je briga o njima preveliki teret ili kad se okote i dobiju štence, pa dotadašnji gospodari više ne znaju što s njima da rade.

Čitajte i: Lijepe vijesti nakon mjeseci patnje: Alec i Hilaria Baldwin očekuju sedmo dijete

Takva je bila i priča nesretnog Mac N Cheesea, ali su se za njezin sretan završetak pobrinuli John Travolta i njegov sin Ben koji su se na prvi pogled zaljubili u Maca čim su ga vidjeli u naručju Jamie Lee Curtis na pozornici Dolby teatra u Los Angelesu.

Jamie Lee Curtis i John Travolta poznaju se odavno: 1984. su zajedno snimili film Perfect i otada su u prijateljskim odnosima.

Nakon dodjele dogovorili su se kako će upravo obitelj Travolta preuzeti brigu o Mac N Cheeseu, a Jamie Lee Curtis je kolegu i prijatelja povezala s voditeljima kalifornijske udruge Paw Works, koja s ulica i javnih prostora skuplja napuštene kućne ljubimce i omogućava im privremeni smještaj, hranu i liječenje do pronalaska novih vlasnika.

image

John Travolta i Jamie Lee Curtis upoznali su se na snimanju filma ‘Perfect‘ 1984.

COLUMBIA PICTURES/DELPHI III P/AFP/PROFIMEDIA

"Čaroban svršetak sinoćnje priče", tim je riječima Jamie Lee Curtis na društvenoj mreži Instagram popratila objavu Johna i Bena Travolte o usvajanju psića i dodala kako ju je na akciju pokrenuo upravo primjer legendarne Betty White. Pokojna glumica, naime, nije bila poznata samo po svojim brojnim nezaboravnim ulogama u karijeri dužoj od osam desetljeća, nego i kao aktivistica za zaštitu životinja.

"Od svih pobjednika na 94. dodjeli Oscara najveći je Mac N Cheese", napisali su svojoj objavi voditelji kalifornijske udruge, s čime su svi - suglasni.

Linker
19. travanj 2024 20:23