SAHAN NUHOGLU
STIŽE SIN

Prva beba: Songul čeka svog malog anđela

Uloga u seriji 'Anđeli' preokrenula je život 25-godišnjoj Gökçe Akyıldız: na snimanju se zaljubila i udala za kamermana pa se cijela ekipa - osim producenata koji su zbog njene trudnoće morali mijenjati scenarij - veseli prvoj bebi tog gledanog TV projekta

Uloga u seriji 'Anđeli' preokrenula je život 25-godišnjoj Gökçe Akyıldız: na snimanju se zaljubila i udala za kamermana pa se cijela ekipa - osim producenata koji su zbog njene trudnoće morali mijenjati scenarij - veseli prvoj bebi tog gledanog TV projekta

Vijest da je turska glumica Gökçe Akyıldız (25) trudna i da čeka sina, oduševila je sve njene kolegice u seriji "Anđeli". No, producenti baš i nisu dijelili veselje pet glavnih junakinja jer je to ugrozilo scenarij koji prati sudbine mladih djevojaka i njihov turoban život u sirotištu. Isprva se govorilo o prekidu snimanja i naglom završetku, no nakon početnoga šoka pronađeno je rješenje. Kako se Gökçein lik Songul u seriji udaje, scenarij je brzo izmijenjen i ona - također "na brzaka" - ostaje trudna. I sada se iščekuje dolazak prve bebe "Anđela".

SAHAN NUHOGLU

Junakinje ove iznimno gledane serije, koja se prikazuje na Novoj TV, hrabre su djevojke koje se, svaka na svoj način, bore za bolji život. Uz Gö­kçe Akyıldız - jedinu koja već ima status zvijezde u Turskoj - glume dosad nepoznate Biran Damla Yılmaz (20), Naz Çağla Irmak (20), Hazar Motan (27) i Aleyna Solaker (21).

SAHAN NUHOGLU
Gökçe i njene cure iz ‘sirotišta’: Biran Damla Yılmaz, Naz Çağla Irmak, Hazar Motan i Aleyna Solaker s Glorijinom novinarkom na setu u mjestu Akbaba

- Ovom se pričom željelo upozoriti na probleme djece bez roditelja i nasilje u obitelji, zbog čega i završavaju u sirotištima. Pripremajući ulogu dosta sam vremena provela u jednom takvom domu za napuštenu djecu i svaki sam put plakala na odlasku. Jako su me dirnule sve te sudbine, no to je bio jedini način da se saživim sa svojim likom. U seriji je mnogo potresnih trenutaka i često plačem jer duboko proživljavam radnju kaže Gökçe Akyıldız, ističući kao najteži dio snimanja scenu u kojoj žali zbog gubitka oca. Pred očima joj je proletjelo njeno djetinjstvo i odrastanje u istanbulskom predgrađu Sultançiftliğiju, život u oskudici, ali u obitelji punoj ljubavi i sreće.

SAHAN NUHOGLU
Serija ‘Anđeli’ priča je o preživljavanju mladih djevojaka u okrutnom svijetu

- Nas tri sestre, brat i majka živjeli smo od onoga što je zaradio naš otac Cemil, koji je izrađivao i krpao poplune. Situacija se popravila kad smo sestra Gözde i ja još kao klinke počele glumiti. Primijetili su nas u jednom natjecateljskom showu, nakon čega smo počele dobivati angažmane - najprije u reklamama, a potom i manje uloge u TV serijama. S 12 godina tumačila sam prvu glavnu ulogu, a do "Anđela" sam glumila u desetak serija. Ponosna sam što je dio mojih i sestrinih honorara obitelj uložila u školovanje našeg starijeg brata Gökhana i sestre Gönül - govori mlada glumica, kojoj je rad na seriji iz temelja promijenio život. Osim što je stekla četiri dobre prijateljice, na snimanju je upoznala čovjeka svog života - kamermana Mustafu Özyurta.

SAHAN NUHOGLU
Kolegice iz ‘Anđela’ bile su joj djeveruše ljetos na vjenčanju

- Bila je to ljubav na prvi pogled iako smo te prve sezone bili veoma suzdržani. Prohodali smo na početku druge sezone, a već nakon dva mjeseca Mustafa me zaprosio. Bez razmišljanja sam rekla "da" premda do tog trenutka uopće nisam razmiš­ljala o braku - govori Gökçe. Ljetos, nakon godinu dana veze, udala se za Mustafu, a na vjenčanje su pozvali cijelu ekipu "Anđela" - od tehničara do producenta i redatelja. Djeveruše su joj, naravno, bile Naz, Biran, Hazar i Aleyna. Nakon medenog mjeseca na Maldivima i kratkog odmora mladi se par vratio snimanju novih nastavaka serijala.

Privatni album
Sa suprugom Mustafom Özyurtom na medenom mjesecu na Maldivima

Gökçe Akyıldız pravi je primjer djevojčice a poslije i djevojke - koja je doslovce odrasla na malim ekranima. Kako glumi od dvanaeste godine, njeno je lice dobro poznato i nerijetko je na ulici zaustavljaju, pozdravljaju kao dobru znanicu, ljube... Jedna starija gospođa toliko se rasplakala komentirajući s njom potresni detalj iz serije da je zbunjena Gökçe nije uspjela smiriti. Trudnoća se na 164 cm visokoj glumici zasad ne vidi, a tako će zasigurno ostati još neko vrijeme - s obzirom na to da uvijek nosi sportsku i široku odjeću. Trebala bi, otkriva, roditi u travnju, a dotad će završiti i snimanje treće sezone serije.

Linker
28. travanj 2024 20:36