Već se ori lavež

‘Prve šape‘ stigle u Bijelu kuću: Nakon izležavanja i njuškanja po travnjaku, udobno su se smjestili uz kamin

Pune četiri godine u Bijeloj kući je vladao muk, bez psećeg laveža niti bilo kojeg drugog zvuka koji proizvodi neka životinja. No, sada će u rezidenciji Joea i Jill Biden biti puno veselije, kako zbog dva njemačka ovčara, tako i zbog još jednog ljubimca koji uskoro stiže u svoj novi dom.

Nakon što su se novi američki predsjednik Joe Biden i njegova supruga, prva dama Jill Biden smjestili u svoj novi dom, Bijelu kuću, u njega su konačno stigli i njihovi kućni ljubimci. Njemački ovčari Major i Champ onjušili su svaku travku u vrtu ispred Bijele kuće, a onda se udobno smjestili u kuću.

image
Champ, pas Joea Bidena i Jill Biden.
WIN MCNAMEE/AFP/PROFIMEDIA

U službenoj izjavi glasnogovornika Bijele kuće stoji da se Champ izležava na svom krevetiću pored kamina, dok Major ipak radije trči po Južnom travnjaku. Dolaskom svojih ljubimaca pohvalila se i prva dama koja je uz par fotografija objavila sretnu vijest na svom Twitter profilu.

Bidenovi imaju Champa od 2008., dok je Major u obitelj došao 2018. Njega su odlučili samo privremeno udomiti kada je bio još štene, ali kako to obično bude, osvojio ih je pa su ga odlučili zadržati.

Champ, kojemu su predsjednikove unuke dale nadimak po nadimku koji je Bidenu dao njegov otac, pridružio se obitelji nakon što su ga uzeli od uzgajivača i to prije nego što je Biden prisegnuo kao potpredsjednik.

Čitajte i: 'Prve šape': Uz prvu damu i potpredsjednicu s Bidenom u Bijelu kuću ulaze i dva šarmantna dečka

"Tako smo sretni što smo primili Majora u obitelj i jako smo zahvalni Delaware Humane Association na tome što pronalaze dom za Majora i bezbrojne druge životinje", rekao je Biden 2018. za CNN.

No, osim ova dva dlakava ljepotana, u Bijelu kuću će uskoro stići još jedan ljubimac - mačka. U intervjuu za CBS Sunday Morning, buduća prva dama rekla je da bi svakako voljela nabaviti i mačku jer voli imati životinje oko sebe. Posljednja mačka koja je živjela u Bijeloj kući bila je crna ženka India u vlasništvu bivšem predsjednika Georgea W. Busha, a Bill i Hilary Clinton također su imali mačku po imenu Socks.

Čitajte i: Projekt 'vratimo životinje u Bijelu kuću': Joe i Jill Biden u novi dom neće samo dovesti samo svoja dva psa

Major i Champ će biti prvi psi u Bijeloj kući nakon četiri godine bez psećeg laveža. Naime, bivši američki predsjednik Donald Trump nije imao kućnih ljubimaca, baš kao ni njegova supruga Melania. Posljednji put kada je Bijela kuća bila dom nekoj životinji, bilo je za vrijeme Baracka Obame koji je imao dva portugalska vodena psa - Booa i Sunnyja.

Linker
12. travanj 2024 04:22