Službeno je

Rihanna postala najmlađa američka milijarderka: ‘To me neće spriječiti da prestanem raditi‘

Pop pjevačica postala je jedina milijarderka mlađa od 40 godina u Americi, a u ‘brojkicama‘ je prati i američka reality zvijezda.

Barbadoška pjevačica Rihanna službeno je prestigla reality zvijezdu Kim Kardashian u zaradi. Glazbenica je službeno postala najmlađa američka milijarderka u dobi od samo 34 godine. Iako je Kim Kardashian zahvaljujući reality emisiji ostvarila 10-znamenkasto bogatstvo, zajedno s njezinom mobilnom igrom, kozmetičkim brendom KKW Beauty i brendom odjeće za oblikovanje Skims, starleta ipak nije bogatija od popularne pjevačice.

image

Kim Kardashian u kampanji za novu kolekciju

BALENCIAGA VIA BESTIMAGE/BESTIMAGE/PROFIMEDIA BALENCIAGA VIA BESTIMAGE/BESTIMAGE/PROFIMEDIA

Rihanna je inače suvlasnica tvrtke s francuskim luksuznim trgovcem, a pokrenula je i svoju make up liniju. Fenty Beauty, koji je zaludio žene diljem svijeta make-upom, od sjajila za usne do mirisa, ostvario je više od 550 milijuna dolara prihoda u 2020. godini.

Iako njezino bogatstvo uglavnom dolazi od udjela u brzorastućoj tvrtki, ona također ima 30% udjela u Savage x Fenty, njezinoj liniji donjeg rublja koja je u veljači 2021. prikupila novac procijenjen na milijardu dolara.

Kada je riječ o najbogatijim ženama u SAD-u, Rihanna je 21. na listi, ali je jedina milijarderka mlađa od 40 godina.

Čitajte i: Jennifer Lopez predstavila novu kolekciju JLo Beauty pa objavila seksi video koji je raspametio fanove

Kimina kompanija Skims je odvostručila svoju vrijednost na 3,2 milijarde dolara u manje od godinu dana. Međutim, Rihannin najveći izvor bogatstva je upravo uspješna kozmetička linija Fenty Beauty koja svake godine bilježi sve veći porast.

image

Pop pjevačica Rihanna

MIKE COPPOLA AFP

Najmlađa na popisu je Kimina sestra, 24-godišnja Kylie Jenner, koja je prvotno proglašena Forbesovom najmlađom milijarderkom 2018. godine prije nego što je njezina neto vrijednost ponovno izračunata. Sada se smatra da iznosi 600 milijuna dolara (502 milijuna funti), što još uvijek nije malo.

Naime, Rihanna je već nekoliko puta u američkim medijima naglašavala da joj novac nije glavni cilj i da je bogatstvo neće spriječiti da radi.

"Nikad nisam mislila da ću zaraditi ovoliko novca, koliko god da novaca zaradim to me neće spriječiti da prestanem raditi", izjavila je 2019. za The New York Times.

Podsjetimo, pjevačica je primila nekoliko glazbenih nagrada, uključujući nagradu World Music Awards za najprodavaniju pop žensku izvođačicu i najbolju žensku soul R&B izvođačicu, kao i American Music Award za najbolju pop žensku izvođačicu. Jedna je od barbadoških kulturoloških veleposlanica, a u siječnju 2010. godine primila je dva Grammyja za Jay Zjev singl "Run This Town" iz 2009. godine.

Linker
24. travanj 2024 16:04