Getty Images
sve rade zajedno

Roger i Mirka Federer svojom gestom osvojili simpatije: 'Ovo je samo početak'

Slavni par odlučio je donirati milijun švicarskih franaka za obitelji u Švicarskoj koje su najteže pogođene pandemijom uzrokovanom koronavirusom, objavio je slavni švicarski tenisač u srijedu putem društvenih mreža.

"Mirka i ja smo odlučili osobno donirati milijun švicarskih franaka najugroženijim obiteljima u Švicarskoj. Naš je prilog samo početak. Nadamo se da bi se i drugi mogli priključiti u podršci potrebitim obiteljima", napisao je Federer na svom službenom profilu na Instagramu.

"Zajedno možemo nadvladati ovu krizu! Ostanite zdravi!", stoji na kraju Federerove poruke.

Federer je jedan od brojnih sportaša koji se odlučio financijski pomoći onima kojima je u ovom trenutku ona najpotrebnija.

Bivša tenisačica iz Slovačke, Miroslava, s kojom treći igrač svijeta ima dva para blizanaca - desetogodišnje kćeri Mylu Rose i Charlene Rivu te petogodišnje sinove Lea i Lennarta - njegovo je najveće nadahnuće. I njegovo najjače oružje bez kojeg, kako je izjavio, ne bi ostvarivao vrhunske rezultate. Mirka vodi njegove financije, bukira avionske karte, pronalazi hotele, zadužena je za odnose s javnošću, bira rekete i odjeću za put, i uz to se brine o djeci.

"Ne bih mogao bez Mirkine logistike. Ona mi dopušta da slijedim svoje snove, ali ako jednog dana kaže da više ne želi putovati i da joj je dosta svega, oprostit ću se od profesionalnog sporta" rekao je Roger Federer.


Čitajte i:

Linker
20. travanj 2024 01:04