ARSENAL LJETNE NOĆI

Samozatajna unuka Arsena Dedića je odrasla: S tatom Matijom pratila koncert posvećen svom velikom, neprežaljenom djedu

Matija Dedić ponosno je pozirao sa svojom Lu, djevojkom koju u medijima viđamo isključivo onda kada se pojavljuje kako bi odala počast svom voljenom djedu.

Festival ljetnih večeri u Zagrebu zatvorio se programom “Arsenal ljetne noći” kojim se odala počast velikom skladatelju, književniku, prevoditelju, pjesniku i kantautoru, velikanu hrvatske glazbene scene, pokojnom Arsenu Dediću. Ispred Hrvatskog narodnog kazališta u subotu okupilo se 500-injak ljudi, a koncert posvećen djedu, nije propustila niti Arsenova prva unuka, Lu Dedić, kći njegova sina i poznatog zagrebačkog pijanista Matije Dedića.

image
Matija i Lu Dedić na domjenku nakon Arsenala ljetnih večeri u Hrvatskom narodnom kazalištu.
NEJA MARKICEVIC/CROPIX

Mezimica pokojnog djeda Arsena i bake Gabi Novak slušala je koncert u društvu svojeg oca, a kasnije su se družili na domjenku unutar HNK.

I prošle godine, na Matijinom koncertu koji je bio posvećen ocu za njegov rođendan u šibenskoj tvrđavi Barone, Lu je pratila koncert u prvom redu s majkom Marinom te bakom Gabi.

Njezin djed bio bi najsretniji kada bi krenula njegovim putem, barem je tako govorio, a to mu se i ispunilo kad su se tri generacije Dedić nedugo nakon njegove smrti spojile u jednoj izvedbi. S bakom Gabi, Leom Deklevom, tatom Matijom ima pjesmu Arsenu u čast - "Ja Bi Da Te Slijedim". Pjesma je bila namijenjena Arsenu, no nažalost, za duet s Leom nije bilo vremena. Legenda hrvatske glazbe je preminula.

image
Koncert Matije Dedića na šibenskoj tvrđavi Barone. Marina, Gabi i Lu.
NIKSA STIPANICEV/CROPIX

Čitajte i: Večer u čast velikog Arsena Dedića: Zagrebačka elita okupila se ispred HNK i odala počast najvećem

U toploj ljetnoj večeri glumci s glazbenicima izveli su 38 točaka među kojima i "Kud plovi ovaj brod", "Da su me ukrali cigani", "Ne pucaj na pijanistu", "Razgovor s konobarom", "Pamtim samo sretne dane", "Zamijenit ću te gorim", "Loše vino", "Tvoje nježne godine".

Vrhunske glumice i glumci dramskog ansambla HNK Zagreb - Ana Begić, Ivan Colarić, Alma Prica, Dragan Despot, Goran Grgić, Igor Kovač, Iva Jerković, Mirta Zečević, Nikša Kušelj, Zijad Gračić, Slavko Juraga i Tesa Litvan po prvi puta izvodili su Arsenova djela, a na večeri za pamćenje gostovala je i njegova supruga Gabi.

image
Glazbena diva Gabi Novak uz glazbenu pratnju Matije Dedića i Ante Gele također je nastupala na festivalu.
NEJA MARKICEVIC/CROPIX CROPIX

Između ostalog, glazbenu večer posvećenu Arsenu posjetili su Tereza Kesovija, predsjednica Uprave Hanza Medije Ana Hanžeković Krznarić, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, intendantica HNK u Zagrebu Dubravka Vrgoč, ravnatelj Drame Ivica Buljan, odvjetnički par Jadranka Sloković i Čedo Prodanović, Zlatko Mateša, Marija Sekelez, dr. Vida Demarin, Nina Mia Čikeš, glumica Arija Rizvić, Alemka Markotić i mnogi drugi.

image
Jadranka Sloković i Čedo Prodanović.
NEJA MARKICEVIC/CROPIX CROPIX
image
Glumica i redateljica Arija Rizvić s Matijom.
NEJA MARKICEVIC/CROPIX CROPIX
image
Večer Arsenal ljetne noći na kojem su Arsenova djela izvodile glumice i glumci dramskog ansambla HNK Zagreb.
NEJA MARKICEVIC/CROPIX CROPIX
image
Alemka Markotić na festivalu je provela subotnju večer.
NEJA MARKICEVIC/CROPIX CROPIX
image
Tereza Kesovija spontano je zapjevala uz Ante Gelu na after partyju.
NEJA MARKICEVIC/CROPIX CROPIX
Linker
16. travanj 2024 15:24