Kao dječak

Sav se ozario: Charles nije mogao sakriti rumene obraze dok je ljubio kraljicu Letiziju

Obnovljen, 900 godina stari dvorac i neprocjenjiva zbirka portreta španjolskog baroknog slikara, razlog su posjeta lijepe gošće koja je s budućim engleskim kraljem otvorila prvu galeriju posvećenu umjetnosti njezine domovine, a mnogi su ostali zatečeni ponašanjem britanskog princa.

Posjet španolske kraljice Letizije engleskom gradu Durhamu, poznatom po velebnoj katedrali, oduševio je princa Charlesa. Stari su znanci, oboje vole umjetnost, pa uvijek imaju o čemu pričati i tako izbjeći kurtoaznu razmjenu komplimenata što se obično čini u protokolarnim prigodama. Budući engleski kralj pokazao je da je veliki šarmer: kraljicu je dočekao s dva poljupca u obraz držeći joj ruke u svojima, javlja portal Express.

Razlog zbog kojeg je Letizia od Španjolske posjetila engleski okrug koji je u srednjem vijeku bio omiljeno mjesto hodočasnika, poseban je.

image

Španjolska kraljica jako ga se dojmila

MATRIXPICTURES.CO.UK/MATRIXPICTURES/PROFIMEDIA

Zajedno su otvorili galeriju posvećenu španjolskoj umjetnosti i kulturi, jedinu u Velikoj Britaniji.

Čitajte i: Jednostavnost i autentičnost u jednom! Kraljica Letizia pokazala kako su i hladni dani rezervirani za vedre boje

Nalazi se u 900 godina starom dvorcu Auckland, jednoj od najbolje očuvanih europskih biskupskih palača, piše Tatler. Zdanje je obnovljeno i 23. ožujka otvoreno za javnost, baš kao i neprocjenjiva zbirka od trinaest portreta u prirodnoj veličini koje je naslikao španjolski umjetnik Francisco de Zurbaran: uz Diega Velázqueza, slovi za najpoznatijg slikara španjolskog baroka.

image

Nakon pusica u obraze, Charles joj je udjelio i poljubac u ruku

TREVOR ADAMS/MATRIXPICTURES.CO.UK/MATRIXPICTURES/PROFIMEDIA

Njegova djela nalaze se u dvorcu od druge polovice 18. stoljeća, restaurirana su i sudeći po oduševljenju kraljice Letiziije i princa Charlesa koji je i sam pasionirani slikar, zbirka će privlačiti posjetitelje sa svih strana svijeta.

image

Fotografi nisu odoljeli da naprave cijelu seriju fotografija zadivljenog prinčeva lica

PETE MACLAINE/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
Linker
18. travanj 2024 10:48