OPAKI KORONAVIRUS

Shrvani sin Nike Pulića za Gloria.hr: ‘Osim tate, i mama se u bolnici bori za život s teškom upalom pluća‘

Koronavirus prikovao je za krevet dubrovačke bolnice Niku Pulića i njegovu suprugu Vikicu gdje primaju kisik i bore se za svaki udah zbog teške upale pluća.

Ovih je dana najtrofejniji hrvatski vozač automobilističkih utrka Niko Pulić (57) trebao voziti WRC utrku i pripremati se za jedan od najvećih automobilističkih spektakla u povijesti Hrvatske, ali umjesto toga bori se za život u dubrovačkoj bolnici Sv. Vlaho. Samo nekoliko soba dalje, istu sudbinu dijeli i njegova supruga Vikica, koja je ondje zaprimljena tri dana kasnije. Ispričao nam je to zabrinuti sin Ivan Pulić koji iz sata u sat pokušava dobiti od roditelja i liječnika neku pozitivnu informaciju da se bar jednom roditelju stanje popravlja, ali dobre vijesti su još uvijek na čekanju.

image
FOTOGRAFIJE: ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX CROPIX

„Za sada nema pomaka, borimo se i idemo iz dana u dan. Upala pluća je teška, tata je umoran i to sve predugo traje. Ondje je već deveti dan, a mama je u bolnici posljednjih pet dana. I kod nje je upala pluća teška, ali ima blaže simptome. Moj tata bio je uvijek najbrži pa će biti i sada, ne sumnjam u njega, kao ni u mamu. Tata to podnosi sportski, ali sve ga je jako umorilo”, ispričao nam je Ivan Pulić.

image
Niko Pulić ljubav prema utrkama prenio je i na sina Ivana s kojim je još prije deset godina kada je snimljena ova fotografija - osvajao pehare
FOTOGRAFIJE: NIKSA STIPANICEV/CROPIX CROPIX

Legendarni Niko Pulić trostruki je uzastopni prvak Europe te višestruki hrvatski prvak na brdskim stazama, a ovakvu priliku da u Hrvatsku stigne najprestižnija reli utrka čekao je godinama. Za utrku koja se održava od 22. do 25. travnja pripremao se mjesecima, ali sada ga umjesto Žumberka, Plešivice te cesta Krapinsko-zagorske i Karlovačke županije čeka najduža utrka života - ona s opakim virusom. No za Niku i suprugu Vikicu, koji su cijeli život živjeli sportski svi njihovi bližnji, a posebno sin Ivan te kćeri Ivona i Petra vjeruju u najbolje.

image
Obitelj vjeruje da će Niko i supruga Vikica pobijediti opaki virus
FOTOGRAFIJE: NEJA MARKICEVIC/CROPIX CROPIX
Linker
02. ožujak 2024 11:03