Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia
Zauvijek binge

Sitcomi koje možemo gledati po stoti put i opet ćemo se smijati istim forama

Ima li što bolje od toga da dođete doma nakon posla i odgledate par epizoda sitcoma uz kojeg ćete se opustiti i od srca nasmijati? Nove, jako kvalitetne humoristične serije izlaze praktički svakog dana i zaista svatko može pronaći nešto za sebe.

Od silne hiperprodukcije ipak nam je ponekad najdraže po sto i prvi put pogledati epizodu nekog sitcoma koji nam je provjereno dobar. Većinu fora već znamo napamet, ali to nije ni bitno. Ovo su neke od serija kojih se nikad nećemo odreći.

Seinfeld

Svaka ekipa ima svog Jerryja, Elaine, Kramera i Georgea, samo možda još niste toga svjesni. Kultna serija devedesetih koja prati ovu urnebesnu četvorku u New Yorku kako ne rade ništa uvijek je dobra ideja. Genijalne fore svi pamtimo i danas, neke su postale dio opće kulture i jednostavno nam nikad ne mogu dosaditi, a serija ima i hard core fanove koji znaju sve epizode napamet te čak organiziraju kvizove samo o seriji. Kako je moguće ne valjati se od smijeha kad vidite soup nazija?

Prijatelji

I mlađa generacija upoznala se s "Prijateljima" nakon što su se počeli prikazivati na Netflixu, a sad ih možemo gledati i na našim televizijama. Deset sezona pratimo avanture šestero prijatelja koji - sad kad smo odrasli i to znamo - žive potpuno nevjerojatnim životom u New Yorku, a iako se čine kao da su odrasli, tako se uopće ne ponašaju.

Iako neki danas kritiziraju sitcom jer je prepun (danas) neumjesnih šala, "Prijatelji" su jedna od onih "mozak na pašu" serija koja uvijek može biti negdje u pozadini i uglavnom će nas opet uspjeti nasmijati.

Moderna obitelj

Relativno nova serija višestruko je nagrađivana i hvaljena, likovi su raznovrsni i dovedeni gotovo do karikature, radnja je potpuno apsurdna, ali opet zabavna... "Moderna obitelj" zabava je za cijelu obitelj i nitko neće ostati razočaran. Priznajte, nema šanse da se ne nasmijete na monologe i filozofiju Phila Dunphyja kao što je: Doživjet ćeš najgenijalnije stvari koje se čovjeku mogu dogoditi u ovom životu - samo ako smanjiš svoja očekivanja."

Kako sam upoznao vašu majku

Potraga za Majkom totalno je sporedna stvar. Barneyjevi "uleti" i svi načini na koje je Ted Mosby naporan i zapravo užasan prava su čar ove serije. Svaka je epizoda prepuna zabavnih mikropriča koje nekako dovode do toga da Ted upozna svoju buduću suprugu i iako ih otprilike već sve znamo, nećemo se buniti ako ih pogledamo još jednom, dvaput ili 50. put. Svejedno će biti smiješno.

Parks and Recreation

Lesley Knope i njezina strastvenost prema poslu u potpunoj kontradikciji sa stavom Rona Swansona su vječna zabava i inspiracija. Genijalna serija Amy Poehler osmislila je, napisala i producirala "Parks and Recreation", a onda i utjelovila Lesley. Ako vam treba malo smijeha, pozitive i motivacije, Parks and Rec neće razočarati.

Teorija Velikog praska

Po broju repriza koje je ova serija imala na sporednim nacionalnim domaćim programima već je u opasnoj konkurenciji s "Dadiljom" i "Princom s Bel Aira", ali zasad nam još nisu dosadili. Iako se bazira uglavnom na stereotipima o štreberima i ljepoticama, Sheldon i ekipa ipak su nam još zabavni pa ćemo teško prebaciti program.

The Office

Nećemo raditi razliku između britanske i američke verzije jer ne bi bilo pošteno, a ne bismo htjeli nikoga uvrijediti. Volimo i Davida Brenta i Michaela Scotta. Svaki ima svoj đir i pravi fanovi cijene sve sezone. Avanture ekipe iz ureda možemo gledati do besvijesti, a posebno su zabavni u onim trenucima kad na svojim poslovima prolazimo kroz loše razdoblje. Možda naši šefovi ipak nisu toliko loši?

Lude 70-e

Proces odrastanja jednako je izazovan bio u sedamdesetima kao i danas, to je lekcija koju smo naučili gledajući ovaj sitcom. U osam sezona pratimo Erica i grupu njegovih frendova koji odrastaju u malenom gradu u Wisconsinu, a najviše se vole okupljati u Ericovom podrumu. Posebno zabavne znaju biti reference na stvarna događanja tih sedamdesetih, kao i legendarne fore Ericova oca, Reda Foremana.

Simpsoni

U pripremi je 31. sezona ovog kultnog crtića, a na koju god epizodu naišli, sigurno će biti urnebesna. Matt Groening stvorio je seriju koju vole sve generacije, koja je duhovita, pametna i aktualna, a često su predvidjeli neka događanja u popularnoj kulturi, što je posebno zanimljivo. Postoji li uopće osoba koja ne voli Simpsone i koja bi prebacila program da naiđe na njih na TV-u? Sumnjamo.

Malcolm u sredini

Genijalac u školi, ali ne baš tako pametan u međuljudskim odnosima, Malcolm se svakodnevno bori kako bi pronašao sreću, ali od svog cinizma ne može uživati ni u čemu. Njegova braća su priča za sebe, kao i genijalni roditelji Lois i Hal. Malcolma smo gledali i na domaćim televizijama, a neke fore smješnije su svaki idući put kad ih čujemo. Svakako jedan od kvalitetnijih i popularnijih sitcoma.

Linker
18. travanj 2024 14:10