Na dodjeli nagrada Emmy 17. rujna osvojila je kipić za najbolju glumicu u komičnom serijalu za ulogu u 'Veepu'
 Getty Images
NOVA BORBA

Slavna glumica preživjela je bolest i 'progledala': 'Ne trošite puno vremena razmišljajući o kraju'

Zvijezda serije 'Potpredsjednica' preživjela je borbu protiv raka dojke 2017. i rekla je kako ju je suočavanje s bolesti 'natjeralo da ponovno razmisli kako provodi svoje preostalo vrijeme na ovoj planeti'...

"Nikad nisam mislila da sam besmrtna, ali sad sam sigurnija da ne treba puno vremena trošiti razmišljajući o kraju života. Nakon što se suočite sa smrti, počinjete shvaćati da ćete u nekom trenutku otići odavde. Svi mi. Dakle, pitanje je kako najbolje provesti svoje preostalo vrijeme na ovoj planeti?", rekla je glumica Julia Louis-Dreyfus, koju je borba protiv raka potaknula da učini više na očuvanju planeta za sinove Henryja (28) i Charlieja (23).

Prošle godine 59-godišnja glumica pridružila se Vijeću za zaštitu prirodnih resursa i rekla je da želi osigurati da buduće generacije neće imati "teret" koji se odnosi na okoliš.

Julia se uključila u aktivizam kad su joj sinovi bili mladi, ali sve donedavno to nije shvaćala potpuno ozbiljno.

Zvijezda "Seinfelda" objasnila je zašto se dodatno aktivirala u borbi za očuvanje okoliša nakon jednog događaja: "Djecu sam često vodila na plažu. Oni su u tome uživali. Ali došlo je do zatvaranja plaže i pomislila sam u sebi: 'To ne može biti točno. Zatvaraju plažu zbog zagađenja? Shvatila sam to ozbiljno, jer se sve to događalo u mom dvorištu.'"

Nakon što je čula stavove znanstvenika i stručnjaka o toj temi, Julia je uvjerena da ljudi mogu preokrenuti učinke klimatskih promjena. Govoreći u časopisu People, rekla je: "Kada postoji problem, Amerikanci zasuču rukave. Bez obzira u kojoj ste stranci, svi želimo ostaviti čist i bolji planet našoj djeci i djeci naše djece."

NEW YORK, NY - MAY 20:  Julia Louis-Dreyfus attends The 76th Annual Peabody Awards Ceremony at Cipriani, Wall Street on May 20, 2017 in New York City.  (Photo by Michael Loccisano/Getty Images for Peabody)
Getty Images for Peabody

Glavna glumica i izvršna producentica serije "Podpredsjednica" objavila je svoju dijagnoza na Twitteru 2017., pišući sasvim otvoreno: "Jedna od osam žena dobiva rak dojke. Danas sam ja jedna od njih. Dobra vijest je da imam najbolju skupinu podrške i brige - svoju obitelj i prijatelje, te fantastično zdravstveno osiguranje. Loša vijest je da nemaju sve žene toliko sreće, pa hajdemo se boriti protiv svih vrsta raka i učinimo univerzalnu zdravstvenu skrb stvarnom".

Louis-Dreyfus dobila je dijagnozu dan nakon što je osvojila svoj rekordni šesti Emmy za ulogu Seline Meyer.

ČITAJTE I:

Glumica o borbi s rakom: 'Najstrašnije je razmišljati hoćete li sutra umrijeti'

Nitko sretniji: Glumica izdržala operaciju i kemoterapije i vraća se na posao

Julia Louis-Dreyfus zbog teške bolesti propustila dodjelu nagrada

Linker
19. travanj 2024 05:39