maye musk

Slavna manekenka o sinu, najbogatijem čovjeku na svijetu: ‘Bojala sam se da ne završi u podrumu‘

Manekenka i nutricionistica, autorica knjige ‘A Woman Makes a Plan‘, Maye Musk, detaljno je opisala kako su njezina djeca pronašla svoje strasti u najranijoj životnoj dobi u kojima su se ostvarili tijekom života, na što je posebno ponosna jer život ih nije mazio.

72-godišnja Maye Musk, majka najbogatijeg čovjeka na svijetu Elona Muska, ističe da je za svog sina znala da će bit genije još kada je imao tri godine, no strahovala je hoće ti svijet to prepoznati ili će ostarjeti sam u svom podrumu i biti ondje do kraja života. Tehnološki genijalac Elon Musk danas je najbogatija osoba na svijetu s neto vrijednošću od 187 milijardi dolara.

image
Elon Musk danas je najbogatiji čovjek na svijetu
PAUL HENNESSY/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Ponosna se mama prisjetila se kako je njezin najstariji sin napravio računalnu programsku igru ​​kada je imao samo 12 godina, a koja je impresionirala skupinu studenata fakulteta. „Rekli su: 'Opa, on zna sve prečace”, rekla je pokazujući im igru. Maye je predložio mladom Elonu da igru ​​preda časopisu, a on je zaradio 500 dolara. "Mislim da nisu znali da mu je bilo 12. Dakle, to je bio dobar početak."

Čitajte i: Majka milijardera Elona Muska: 'Od prve plaće sam kupila najjeftiniji tepih, da ne sjedimo na golom podu, a zatim Elonu kompjuter'

Elon je najstariji i najpoznatiji od njezine djece, ali njegova su braća i sestre jednako izvanredni. Brat Kimbal osnovao je lanac restorana od stola do stola, a sestra Tosca je filmašica. Njihov izbor karijere nije iznenađenje za Maye koja ih je promatrala kako slijede svoje interese od malih nogu dok su odrastali u Južnoafričkoj Republici.

Maye je priznao da je Kimbal počeo kuhati jer mu se nije sviđala hrana koju je pripremala dok su odrastali.

"Nisam sjajna kuharica, pa zato ima restorane. Bavi se i povrtnjacima u školama s jer smatra da bi djeca uvijek trebala imati povrće i voće", priča ponosna dodajući za kćer kako je obožavala svaki film i s vremenom se željela upustiti u filmsku industriju što se pokazalo dobrim izborom.

Maye Musk život nije mazio, a dio života opisala je i u knjizi "A Woman Makes a Plan: Advice for a Lifetime of Adventure, Beauty, and Success", u kojoj je svoja životna iskustva pretočila u zrnca mudrosti o raznim problemima što tište suvremene žene.

Na svojoj je koži Maye osjetila što znači boriti se s neimaštinom i počinjati od nule mijenjajući gradove, države i kontinente.

Da bi spojila kraj s krajem, katkad je radila pet različitih poslova. Kad se 1989. s djecom preselila iz Južnoafričke Republike u Toronto, živjeli su u derutnom unajmljenom stanu bez namještaja, više gladni nego siti.

„Od prve plaće prvo sam kupila najjeftiniji tepih, da ne sjedimo na golom podu. Potom sam Elonu kupila kompjuter. I tako je on sa svojim kompjuterom sjedio na tom tepihu, s obzirom na to da u stanu nije bilo stolaca. Plakala sam kad bi djeca prolila mlijeko jer za drugo nisam imala novca. Tko me poznaje, ne zavidi mi, zna kroz kakve sam teškoće prolazila. Preživjeli smo tešku bijedu”, ispričala je.

Glavu je uvijek uspjela držati iznad vode. Redovito pozira za naslovnice najprestižnijih magazina, nosi revije na Njujorškom tjednu mode te snima reklame za Moncler, Salvatore Ferragamo, Tiffany & Co. i slične proizvođače luksuznih artikala. Među svoje najveće uspjehe ubraja da je 2017. postala najstarije zaštitno lice u povijesti beauty kompanije CoverGirl.

Linker
16. travanj 2024 14:42