REPERSKI DREAM TEAM

Slavni doktor jedini je koji to može! Pogledajte kakvu je ekipu snova okupio na jednom mjestu

Američki glazbenik Dr. Dre u spotu za finalnu utakmicu američkog nogometa Super Bowl okupio je najveća reperska imena na svijetu.

Još se ne zna tko će odmjeriti snage u finalnoj utakmici američkog nogometa koja se održava u nedjelju 13. veljače na SoFi stadionu u Inglewoodu u Kaliforniji. U igri je još osam timova - među njima i lanjski pobjednik Tampa Bay Buccaneers, ali kladionice najveće izglede daju momčadima The Green Bay Packersa i Kansas City Chiefsima. Kako god stvari završile na sportskim terenima već sada je poznato da će gledatelje u poluvremenu - tradicionalno najgledanijeg televizijskog sportskog događaja u Americi - zabavljati reperska ekipa snova koju predvode Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige i Kendrick Lamar.

Pogledajte video


Okupio ju je 56-godišnji američki reper Andre Romelle Young, poznatiji po umjetničkom imenu Dr. Dre, čije se osobno bogatstvo procjenjuje na više od 750 milijuna dolara, a najavni četverominutni spot “The Call” za manje od 24 sata skupio je više od tri milijuna preglea na Youtubeu. Taj video je zapravo kompilacija legendarnih rap hitova kao što su “Rap God”, “The Next Episode”, “Family Affair”, “HUMBLE”, “Still D.R.E.” i “California Love”, a u njemu se Eminem bori sa svojim alter egom Slim Shadyjem, Snoop Dogg se ulicama vozi u hidrauličnoj limuzini, Mary J. Blige se šepuri na modnom snimanju, dok Kendrick Lamar furiozno piše pjesme sam samcat u praznoj sobi - sve dok ih u tome ne prekine doktorov poziv.

image

Dr. Dre je jedan od najutjecajnijih i treći najbogatiji reper na svijetu

MICHAEL ZORN/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Poziv za taj nastup je jedan od vrhunaca moje karijere i sigurno najveća čast koju sam doživio", kaže Dr. Dre, koji je glazbenu karijeru započeo prije 37 godina na gangsta rap sceni na Zapadnoj obali. Surađivao je, pisao pjesme i producirao albume mnogim kolegama sa scene, a smatra se najzaslužnijim za strelovit proboj Snoop Dogga, Eminema, 50 Centa i Kendricka Lamara.

Čitajte i: O ukusima se ne raspravlja! Čak i kad je riječ o tako šokantnoj kombinaciji slavnih oskarovki i lake televizijske zabave

Sebe smatra perfekcionistom, a uz to je i otac osmero djece. Najstarijeg sina Curtisa dobio je 1981. kao 16-godišnjak sa svojom tada 15-godišnjom djevojkom, a najmlađu kći Truly dobio je 2001. u braku s Nicole Plotzker. Razveli su se lani, a Dr. Dre je bivšu prema izvansudskoj nagodbi isplatio sa stotinu milijuna dolara.

image

Dr. Dreov lik postao je dio ulične mode

JOHN MARSHALL MANTEL/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
Linker
14. travanj 2024 20:26