CROPIX
tužan oproštaj

Šok i tuga u glumačkom svijetu: 'Ljudino velika i luda, sretan put!'

Glumački velikan Ivo Gregurević preminuo je u srijedu u svojem stanu, u 67. godini života. Hrvatski televizijski, kazališni i filmski glumac iza sebe je ostavio brojne uloge za koje je nagrađivan. Najviše će ga se pamtiti po ulogama u "Velom mistu", "Dugoj mračnoj noći", "Što je muškarac bez brkova" i "Sokol ga nije volio". Njegovi se prijatelji i kolege u šoku i nevjerici na društvenim mrežama oprašaju od svog uzora.

Glumački velikan Ivo Gregurević preminuo je u srijedu u svojem stanu, u 67. godini života. Hrvatski televizijski, kazališni i filmski glumac iza sebe je ostavio brojne uloge za koje je nagrađivan. Najviše će ga se pamtiti po ulogama u "Velom mistu", "Dugoj mračnoj noći", "Što je muškarac bez brkova" i "Sokol ga nije volio". Njegovi se prijatelji i kolege u šoku i nevjerici na društvenim mrežama oprašaju od svog uzora.

- Ova fotografija je snimljena prije dva dana, na Staru godinu. Ivo nam je neprestano naručivao rakije. Pokazao nam je Grlićevu knjigu “Neispričane priče” koju je upravo kupio. Kad smo odlazile, više je puta ponovio: “Cure, nemojte još ići.” A mi smo ipak otišle. Nikad ne znaš kad je zadnji put i koje će priče ostati neispričane. Adio, Meštre! - napisala je spisateljica Marina Vujčić uz fotografiju na kojoj Ivo Gregurević sjedi u društvu glumca Vedrana Mlikote i Nenada Cvetka, a s njima u društvu su bile i Ksenija Marinković te Sonja Kovačić.

- Prošla je godina bila bolna, zauvijek su otišli najveći. Nadala sam se da će 2019. biti sretnija! I odmah, na početku, napušta nas veliki, najveći Ivo Gregurević, dečko iz Donje Mahale. Hvala ti, dragi Ivo na svim ulogama, na danima koje si u bolnici proveo uz svog prijatelja Ivu - Ivandu, Magdaleninog oca. Nastavite vas dvojica i Gore razgovarati o filmovima, o Savi, o vašoj plovidbi gumenim čamcem od Zagreba do Orašja, tamo neke sedamdeset i osme... Počivaj u miru. Za nas ćeš živjeti dok mi živimo! - napisala je spistateljica Julijana Matanović.

- Napustio nas je veliki čovjek i glumac. Moj veliki prijatelj i filmski partner Ivo Gregurević. Hvala mu za sve što je ostavio ljepoti filmske umjetnosti i hvala mu za svaki kadar koji smo uradili zajedno. Bog neka upokoji tvoju dobru dušu Ivo moj plemeniti. Tvoj EMIR - oprostio se od kolege glumca i Emir Hadžihafizbegović.

- 2007. na snimanju Kino Like si doživio moždani udar i nakon dva mjeseca smo ipak nastavili jedno od najluđih snimanja ikad. 2011. smo snimali ćaću i rekao si nema veze što nema para, bitno je da se snima i napokon da mi netko ponudi improvizaciju. Sjećam se da si se rasplakao kad sam ti rekao da me podsjećaš na mog djeda... Ljudino velika i luda, sretan put - poručio je i redatelj Dalibor Matanić.

- Samozatajan, tih ... A onda odjednom ispričane priče da samo ne trepneš nego slušaš i guštaš... Nekoliko puta sam imala čast biti u kadru s velikanom. Utremirana, ali hrabra jer je uvijek imao neki savjet ili pošalicu. Neki mir da će sve biti dobro. Od puno prizora i događaja nikad neću zaboraviti sliku Ive i glumačke muške ekipe u Lici u zanosu, a Karakaš im svira na harmonici. Ivo ganut i galantan. A i dugi Ivin zagrljaj nakon premijere 'Kino Lika' u Puli i... ah.. Tužna sam, Ivo je baš bio frajer u pravom smislu... Zahvalna, želim ti miran san. - napisala je glumica Areta Ćurković.

- Golubice bijela, što si nevesela, golubice bijela što si nevesela? Kako ne bih, jadna, nevesela bila, kako ne bih, jadna, nevesela bila? Kad moj golub bijeli od mene se dijeli, kad moj golub bijeli od mene se dijeli! On sad ljubi lice druge golubice, on sad ljubi lice druge golubice. Druge golubice, moje drugarice, druge golubice, moje drugarice.... leti, Ivo! Leti, majstore! - oprostila se od prijatelja i glumica Anja Šovagović Despot.

Najvredniji savjet koji je dobio otkako je započeo glumačku karijeru bio je upravo od Ive - otkrio je glumac Asim Ugljen koji se od svojeg uzora oprostio podužim statusom.

- "Nauči se spavati kad god nisi u kadru. Kada god ne snimaš, nađi neko svoje mjesto i tu zaspi. Deset minuta ti može život spasiti na snimanju. Jer vidjet ćeš, energija je potrošna. A snimanje ti je znati kako raspodijeliti energiju." Bez imalo šale, to je jedna od najvećih lekcija koju sam ikada dobio o glumi. I jedna koju svakodnevno koristim. Zaspao bih nasred pobješnjelog oceana u gumi, ako bi mi to spasilo kadar ili dva.

'Počivajte u miru' - napisala je Ornela Vištica.

Shrvana od boli je i glumica Vera Zima, koja je glumila njegovu suprugu u ‘Odmori se, zaslužio si’. Kao bračni par Kosmički Vera i Ivo bili su vrhunski tandem.

zagreb 270107
snimanje emisije odmori se zasluzio si glavni glumci ivo gregurevic i vera zima
foto marin tironi
-stu-
CROPIX

Linker
27. travanj 2024 11:38