zdravstveni problemi

Šprajc ponovno u bolnici, imao još jednu operaciju: ‘Sada i moj motor ima četiri cilindra‘

Samo nekoliko mjeseci nakon što se vratio na male ekrane, popularni voditelj opet je završio u bolnici i to na ugradnji četvrtog stenta, no to ga neće spriječiti da se u ponedjeljak opet vrati na posao.

Voditelj RTL Direkta i jedno od omiljenih TV lica, Zoran Šprajc, javio se iz bolnice nakon operacije srca. Naime, nakon drugog infarkta, koji je doživio u studenom prošle godine, morao je posao staviti po strani. Iako se u međuvremenu vratio na male ekrane, sada je na red došla ugradnja četvrtog stenta.

"Kao i svaki pravi motor (a osobito onaj koji pogoni ovakav teretnjak) konačno i moj ima četiri cilindra. Upgrejdanje i fine tuning izvršeni pod ravnanjem maestra Borisa Starčevića i prve violine Tomislava Letilovića u kardiološkoj radionici KB Merkur Damira Kozmara. Sve je prošlo dobro da ne može bolje, a još dobrija vijest za sve pacijente KB Dubrava je da su uz Merkur i ostale zagrebačke bolnice počele prihvaćati pacijente s Dubrave. Loša vijest je da pritisak postaje sve veći i ako se ovako nastavi postat će neizdrživ. Zato sebe i svoje čuvajte više nego ikada!", napisao je Šprajc i poručio da se "vidimo u ponedjeljak u RTL Direktu".

Prvi put je u bolnici završio 2013. i to na hitnoj operaciji, a to stanje, kako je rekao, prouzročili su mu stres, dvije i pol kutije cigareta dnevno, nekretanje te nezdrava i neredovita prehrana. Zato je nakon izlaska iz bolnice počeo živjeti zdravije.

Pojačao je unos vode, počeo se redovito baviti tjelovježbom i jesti kvalitetnu i zdravu hranu. Šprajc ne bi bio Šprajc kada iz cijele situacije ne bi zbijao šale.

"Rekli mi na terapiji da trebam piti oko dvije litre tekućine dnevno, osobito ako namjeravam izgubiti koji kilogram. Nažalost, ispostavilo se da liječnici pod riječ "tekućina" ne misle na gemišt, vino ili pivo, nego uglavnom na čistu vodu. Pa sam evo naletio na vodu koja se baš zove imenom vodinim: H2O. A kako po vašim komentarima vidim da ste već pomalo zavidni što Bela i ja već mjesecima ništa ne radimo nego samo ovako bezbrižno i sretno šetkamo, ne brinite, i tome uskoro dolazi kraj. Za dva tjedna se vraćam koronavirusu i svim ostalim pošastima koje vas napadaju iz vaših televizora. Živjeli!", rekao je nakon izlaska iz bolnice prije nekoliko mjeseci.

Drugi infarkt doživio je na isti dan kao i prije sedam godina, a tada mu je ugrađen treći stent. Srećom, Šprajc je i nakon svega ostao pozitivan i optimističan.

Linker
22. travanj 2024 01:02