Elon Musk i Grimes
 Getty Images
Ismijava ih cijeli internet

Što je njima?! Elon Musk i kanadska pjevačica sinu dali ime koje nitko neće znati izgovoriti

Ljubitelj umjetne inteligencije, investitor i direktor tvrtke SpaceX poznat je ekscentrik koji je jučer dobio šesto dijete, a prvo s glazbenicom Grimes te ga nazvao čudnim imenom koje je postalo svjetska senzacija.

Južnoafrički tehnološki mogul Elon Musk (48) i njegova partnerica, kanadska pjevačica Grimes (31) dobili su sina. Ovo je njezino prvo, a milijarderovo šesto dijete koji je poznati ekscentrik, ali isto tako i genijalac koji stoji iza Tesla električnih automobila, internetskog servisa za plaćanje PayPal i tvrtke SpaceX koja šalje rakete u svemir.

Sretnu vijest o dolasku prinove Musk je objavio na Twitteru, a poslije je dodao da su mama i beba dobro.

No, fanove je posebno zanimalo koje su ime nadjenuli sinu, a Musk im je odmah udovoljio, nakon čega je neobično i pomalo čudno ime postalo svjetska senzacija (u dobrom ili lošem smislu, procijenite sami).

Osim toga, Musk je na Twitteru podijelio dvije fotografije, jednu kako pozira sa sinom, a drugu na kojoj mu je preko lica provukao filter s tetovažama.

Grimes je objasnila značenje imena

Kako su Musk, ali i Grimes veliki ljubitelji umjetne inteligencije i robota, ne čudi da su sinu planirali dati neuobičajeno ime, ali ovome se nitko nije nadao - sin se zove X Æ A-12 Musk. Šokirani fanovi komentirali su da njegovo ime "nitko neće moći izgovoriti", da će "dijete mrziti svoje ime" i kako "nije čudno da je dijete nazvao po robotu".

Iako Musk nije objasnio značenje djetetova imena, to je kasnije učinila Grimes. "X je nepoznata varijabla, Æ je vilenjačka varijanta od Ai (ljubav i/ili umjetna inteligencija), A-12 je preteča SR-17 (naš omiljeni zrakoplov). Nema oružja, nema obrane, samo brzina. Sjajan u bitci, ali nenasilan. Plus A=Archangel (moja omiljena pjesma)", objavila je Grimes na Twitteru.

Sina će oslovljavati s "oni"

Inače, Grimes, pravog imena Claire Elise Boucher, s 48-godišnjim Muskom u vezi je od 2018. godine, a trudnoću je objavila u siječnju ove godine. Još prije rođenja sina, Grimes je rekla kako će on sam odlučiti kojeg je spola i da će ga nazivati zamjenicom "oni".

"Njihova privatnost mora biti zaštićena jer su postali slavne osobe bez vlastitog pristanka. Ne želimo ih označiti određenim spolom ako se ne budu tako osjećali kroz život", poručila je Grimes, referirajući se na svoje nerođeno dijete.

Grimes je napisala pjesmu za Rihannu

Iza ove kanadske glazbenice već je pet samostalnih albuma, a album "Visions" The New York Times je 2012. proglasio jednim od najboljih albuma godine. Možemo reći da je njezina glazba mješavina industriala, elektronike, popa, R&B-a i hip-hopa,a mnoge fanove privukla je upravo svojom eklektičnošću, koja je naposljetku privukla i Muska.

Grimes arrives at the Marvel Studios
Sipa USA / ddp USA / Profimedia
Grimes se glazbom bavi od mladih dana te iza sebe ima već pet albuma.

Ako niste znali, Grimes ima slavenske korijene. Naime, njezina baka je bila Ruskinja i s njom pričala samo na ruskom, što je u tada malenoj Claire probudilo ljubav prema ruskim piscima. Osim toga, 2014. je napisala pjesmu "Go" za Rihannu, no ova je nije stavila na svoj album pa ju je Grimes sama objavila.

Njezina prva ljubav je glazba, no obožava još i producirati te je strastvena gejmerica, ljubiteljica znanstvene fantastike, fantasyja, robota i umjetne inteligencije, baš kao i Musk te ne sumnjamo da će i njihov sin neobičnog imena "pokupit" barem malo od svojih roditelja.

Čitajte i:

Ekscentrični milijarder dobio šesto dijete, čudna pjevačica rodila mu sina

Objava koja je šokirala svijet: Nakon dva braka i petero djece, Elon Musk s pjevačicom čeka dijete

Majka milijardera Elona Muska: 'Od prve plaće sam kupila najjeftiniji tepih, da ne sjedimo na golom podu, a zatim Elonu kompjuter'

Elon Musk: Ljubavni život direktora svemira

Par koji je sve iznenadio: Milijarder ljubi 16 godina mlađu pjevačicu

Linker
17. travanj 2024 06:36