Getty Images for Gucci
tragedija u Parizu

Suprug Salme Hayek ponudio pozamašnu svotu za obnovu katedrale Notre Dame

Svijet je u nevjerici otkako se u ponedjeljak navečer zapalio simbol Francuske, katedrala Notre Dame. Vatrogasci su se borili s pomahnitalom buktinjom koja je na kraju progutala toranj 850 godina stare gotičke katedrale.

O tragičnom događaju na društvenim mrežama oglasili su se brojni poznati koji su šokirani događajem. Jedna od njih je i glumica Salma Hayek koja je događaj pratila iz Rovinja, a njezin suprug François-Henri Pinault ponudio je pozamašnu svotu novca kako bi se katedrala obnovila.

"Kao i svi ostali, šokirana sam i jako tužna jer svjedočim kako se ljepota Notre-Damea pretvara u dim. Volim te Pariz", napisala je glumica uz fotografiju na Instagramu.

Suprug glumice i milijarder sa svojim ocem ponudio je 750 milijuna kuna za pomoć pri obnovi najposjećenijeg spomenika u Europi. Njegova objava došla je nakon što je francuski predsjednik Emmanuel Macron pokrenuo međunarodno skupljanje sredstava za obnovu i obećao da će se katedrala obnoviti.

Pinault je direktor grupacije Kering koja pod sobom ima luksuzne brendove poput Guccija, Alexander McQueena, Stelle McCartney, Saint Laurenta i ostalih. "Otac i ja smo odlučili donirati 100 milijuna eura iz naše zaklade kako bi se Notre Dame mogao obnoviti", rekao je francuski poduzetnik koji je u braku s glumicom od 2009. godine. Vjenčali su se upravo u Parizu, na Valentinovo.

MILAN, ITALY - FEBRUARY 20: Francois-Henri Pinault and Salma Hayek Pinault arrive at the Gucci show during Milan Fashion Week Autumn/Winter 2019/20 on February 20, 2019 in Milan, Italy. (Photo by Vittorio Zunino Celotto/Getty Images for Gucci)
Getty Images for Gucci

Uzrok požara nije poznat, no smatra se da je povezan s radovima na katedrali. U vatri se srušilo krovište i toranj povijesne građevine. Tugu zbog ove tragedije izrazili su brojni poznati, od Idrisa Elbe, Melanie Trump, pjevačice Dua Lipe, a oglasile su se i naše zvijezde poput Olje Vori i Marijane Batinić, dok se Isabel Kovačić preko Instagram Storyja javila iz Pariza.

"Ne mogu vjerovati da se ovo događa s Notre Dameom", napisao je britanski glumac Idris Elba.

"Srce mi se slama zbog ljudi u Parizu koji su vidjeli ovu tragediju, molim se za sigurnost svakoga", napisala je prva dama SAD-a, a slomljenog srca je i Dua Lipa koja je uz fotografiju podijelila sličnu objavu na Twitteru.

View this post on Instagram

#paris #notredame

A post shared by MyFotoDiary (@oljavori) on

View this post on Instagram

#tb #notredame #paris

A post shared by Marijana Batinic (@marijanabatinic) on

Instagram

Linker
20. travanj 2024 14:37