Ispovijest glumca

Suprugu legendarnog glumca pripremali su za njegovu smrt: ‘Imao sam krize, ali želja za životom uvijek prevlada‘

Uoči premijere prvog projekta poslije dvogodišnjeg bolovanja, serije ‘The Old Man‘ čije prikazivanje počinje 16. lipnja na televizijskoj mreži FX, ispričao je sve o iskušenjima s kojima se borio

O najtežim bitkama američki glumac Jeff Bridges progovara kad ih pobijedi, svom snagom koju ima. Tako je bilo i ovaj put, kad se uoči premijere svog novog projekta, prvog poslije dvogodišnje borbe s limfomom, a kasnije i teškog oblika korone, osvrnuo na najteže razdoblje u životu.

Zadovoljan je što opet glumi: riječ je o televizijskoj seriji "The Old Man" temeljenoj na istoimenom špijunskom trileru Thomasa Perryja. Tumači glavnu ulogu, otpisanog tajnog agenta koji, silom prilika, ponovno postaje vrhunski operativac, a premijera će biti 16. lipnja na televizijskoj mreži FX.

Čitajte i: Jeffa Bridgesa usred borbe protiv raka pogodila korona: ‘Bio sam blizu smrti, spreman na odlazak‘

Drugi bi se, da su prošli što i on, bez razmišljanja povukli u mirovinu, ali zvijezda kultnog filma "Veliki Lebowski" drugačijeg je kova. O svojoj bolesti, ne-Hodgkinovom limfomu, progovorio je još u listopadu 2020. čim ga je "presjekla" strašna dijagnoza. Snagu za borbu crpio je i iz stalnog kontakta s fanovima obavještavajući ih o fazama kroz koje prolazi.

image

Jeff Bridges je sa Susan Geston u braku 45 godina.

FARRELL/BFA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Dobio je nevjerojatnu podršku pa mu je borba za život tijekom koje mu je pomagala supruga Susan Geston (s kojom je 45 godina u braku), bila podnošljivija. Terapije su još trajale kad je svoju mlađu kćer Hayley, u rujnu prošle godine, otpratio do oltara i otplesao tradicionalni ples mladenke i njenog tate.

"Nije dolazilo u obzir da to propustim", rekao je premda je nedugo prije kćerinog vjenčanja bio na kisiku zbog korone. Zbog činjenice da je korona svom snagom napala njegov oslabljeni organizam, bio je blizu smrti u bolnici. Liječnici su već pripremali njegovu suprugu za najgore. Prisjećajući se tih dana, rekao je da se umalo i sam predao.

Borba za dah

"Pomislio sam da ćemo svi ćemo umrijeti. Svi se prije ili kasnije razbolimo i preselimo na drugi svijet. Tako to ide", ispričao je u televizijskoj emisiji "Sunday Morning" CBS-a.

image

O svojoj bolesti, ne-Hodgkinovom limfomu, progovorio je još u listopadu 2020.

ANGELA WEISS/AFP/PROFIMEDIA

"Počeo sam se oporavljati i cilj mi je bio odvesti Haley do oltara za vjenčanje. Mogao sam je otpratiti do oltara i otplesati naš ples. Bilo je stvarno, stvarno sjajno," prokomentirao je gledajući s voditeljem emisije video s vjenčanja.

Snimke podijeljene tom prilikom prikazuju glumca u smoking kako s kćerkom uživa na plesnom podiju. Njegov izgled nije odavao tragove neizvjesne, mjesec i pol dana duge borbe za život zbog virusa kojim se zarazio na onkološkoj kontroli.

"Imao sam krize, ali želja za životom uvijek prevlada. Želite vidjeti, čuti, osjećati se, biti dio ovog svijeta. Svi smo povezani. Mislim da tu veze čini ljubav. Ta sila jača je od svega", zaključio je.

Linker
23. travanj 2024 12:10