Kraljevski ljubimci

Sve je lakše uz pseće šape: Kraljica Elizabeta II. nabavila dva nova korgija i dala im posebna imena

Britanska kraljica velika je ljubiteljica životinja, a od psećih pasmina posebno je ‘slaba‘ na korgije. Ranije ovog mjeseca u njeno kućanstvo stigla su dva nova ljubimca, a sada je otkriveno koja im je imena dala.

Iako se britanska kraljica nalazi u prilično izazovnom periodu, jedna stvar je konstantna, a to je ljubav prema kućnim ljubimcima, a pogotovo prema psima korgijima. Tako je kraljica Elizabeta II. nedavno svoje kućanstvo povećala za dva nova člana - naravno korgija - kojima je sada dala i službena imena. Novi psi na engleskom dvoru zovu se Fergus i Muick. Kako prenose britanski mediji oba imena imaju važno značenje za kraljicu.

Fergus je dorgi - mješanac korgija i jazavčara - a dobio je ime po njenom pokojnom ujaku Fergusu Bowes-Lyonu, koji je poginuo u Prvom svjetskom ratu 1915. Drugi pas Muick, navodno je kupljen za 2650 funti ( više od 23.000 kuna), dobio je ime po Loch Muicku, jezeru koji se nalazi na kraljičinom imanju Balmoral u Škotskoj - njenom omiljenom ljetovalištu.

image
Kraljica Elizabeta II. i u izolaciji vodi aktivan život.
FOTOGRAFIJE: AVALON EDITORIAL/PROFIMEDIA

Ljubimci su u kraljičino domaćinstvo stigli kada se princ Phillip oporavljao od zahvata na srcu u bolnici St. Bartholomew's u Londonu. Kraljica i novi psi trenutno borave u dvorcu Windsor uz mali broj posluge koji vjerno prati kraljicu tijekom pandemije koronavirusa.

Čitajte i: Stigla kraljevska prinova! Kraljica Elizabeta II. sretna je što je na svijet stiglo njezino deveto praunuče

Čitajte i: Princ Philip pušten iz bolnice! U luksuznom automobilu u ranu zoru pohitao kući

I ove godine otkazana rođendanska svečanost

U međuvremenu se kraljičin suprug Princ Philip (99), vojvoda od Edinburgha, vratio iz bolnice, nakon što je u utorak otpušten nakon mjesec dana liječenja od infekcije i srčanih tegoba. Nekoliko dana nakon njegova povratka, kraljica Elizabeta je i službeno objavila da i ove godine otkazuje tradicionalnu proslavu svog rođendana - vojnu smotru koja se odvija svake godine njoj u čast. Svečanost je otkazana drugu godinu za redom zbog pandemije koronavirusa, priopćila je Buckinghamska palača.

image
Kraljica Elizabeta II. i princ Phillip žive izolirano otkako je počela pandemija.
PA IMAGES/PROFIMEDIA

Svečanost vuče korijene iz ratnih priprema, kada su se vojnicima pokazivale sve zastave kako bi ih mogli prepoznati u bojnom vrtlogu. Kako bi se nadomjestilo to godišnje događanje, razmišlja se o organiziranju smotre u dvorcu Windsoru, četrdesetak kilometara zapadno od Londona. I lani je svečanost bila otkazana i zamijenjena omanjim događanjem u Windsoru, kamo su se Elizabeta II. i njezin suprug, princ Philip, povukli u ožujku 2020., na početku pandemije u Velikoj Britaniji.

Linker
17. travanj 2024 22:06