TUŽNE VIJESTI

Svi ga pamte samo po jednom: Tony Sirico iz Sopranosa preminuo je u 79. godini života

Vijest o smrti glumca koji je najpoznatiji po svojoj kultnoj ulozi Paulieja Walnutsa u HBO-ovoj seriji ‘Sopranosi‘, rastužila je njegove bivše kolege koji su mu odali počast.

Legendarni američki glumac Tony Sirico preminuo je u 79. godini života. Siricoov predstavnik Bob McGowan potvrdio je tužne vijesti američkim medijima s izjavom od 8. srpnja, u kojoj piše: "Tony je bio vrlo vjeran klijent, uvijek je donirao u dobrotvorne svrhe i bio je član Ranjenih ratnika i vojni veteran."

Glumac je bio najpoznatiji po ulozi Paula "Paulieja Walnutsa" Gualtierija u svih šest sezona HBO-ovih Obitelji Soprano od 1999. do 2007. godine.

Tijekom svoje desetljeća duge karijere, Sirico se također pojavio u filmovima kao što su Goodfellas, Bullets Over Broadway i Mighty Aphrodite prije nego što je dobio ključnu ulogu u mafijaškoj drami.

Kako su se pojavile vijesti o njegovoj smrti, počeli su pristizati brzojavi sućuti iz cijele industrije zabave, uključujući Michaela Imperiolia, kolegu iz Siricovih Sopranosa.

image

Glumac Tony Rico

MEDIAPUNCH/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Čitajte i: Ne, nije solo: Unatoč sumnjama, ljubav s ilustratoricom još uvijek traje

"S tugom moram objaviti da je danas preminuo moj dragi prijatelj, kolega i partner u zločinu, veliki TONY SIRICO. Tony je bio kao nitko drugi: bio je čvrst, odan i širokog srca. Bio sam na njegovoj strani u toliko toga: u dobrim i lošim vremenima. Ali uglavnom dobrim. I puno smo se smijali. Našli smo zajednički jezik kao Christopher i Paulie i ponosan sam što mogu reći da sam napravio puno najboljeg i najzabavnijeg posla sa svojim dragim prijateljem Tonyjem. Nedostajat će mi zauvijek. Zaista je nezamjenjiv. Šaljem ljubav njegovoj obitelji, prijateljima i njegovim brojnim obožavateljima. Bio je voljen i nikada neće biti zaboravljen. Moje srce je slomljeno", poručio je Michael Imperioli na Instagram profilu.

Steven Van Zandt, koji je glumio Silvija u Obitelji Soprano, također je odao počast na Twitteru.

"Lik veći od života na ekranu i izvan njega", napisao je Van Zandt.

"Jako ćeš mi nedostajati prijatelju. Najdublja sućut obitelji", dodao je na kraju.

Nakon pojavljivanja u Obitelji Soprano, Sirico je nastavio raditi u raznim TV emisijama. Nedavno je posudio svoj glas u animiranim serijama poput American Dad! i Family Guy, a pojavio se i u filmovima kao što je Wonder Wheel iz 2017. Iza njega je ostalo dvoje djece, Joanne Sirico Bello i Richard Sirico.

Linker
20. travanj 2024 01:25