Na Met Gali ove godine
 Getty Images for The Met Museum/
ZAREDALE SU SE ULOGE

Svi pričaju o kćeri Andie MacDowell: Željela je biti balerina, a danas glumi s holivudskim facama

Iako je godinama bila posvećena plesu, na kraju je, potpuno neočekivano, odabrala glumu i sa samo 19 godina počela graditi karijeru i krenula stopama svoje slavne majke. Iako iza sebe ima već nekoliko pohvalnih uloga, najveća čast, kako sama kaže, joj je najnovija uloga jer glumi uz najveće holivudske face i u filmu jednog od najcjenjenijih filmskih redatelja.

Iako je majka nikada nije gurala u glumački svijet, najmlađa kći Andie MacDowell ipak je krenula njezinim stopama i trenutačno je u punom uzletu jer ćemo je geldati uz Brada Pitta i Leonarda DiCaprija u novom filmu Quentina Tarantina "Bilo jednom u Hollywoodu". Margaret Qualley (24) privukla je pozornost na premijeri filma, koji u naša kina stiže sredinom kolovoza, gdje su mnogi uočili neporecivu sličnost između nje i njezine slavne majke, od koje je nasljedila ljubav prema glumi.

LOS ANGELES - JUL 22:  Sarah Margaret Qualley, Paul Qualley, Rainey Qualley at the
Profimedia, ddp USA
Sarah Margaret Qualley, Paul Qualley i Rainey Qualley

Margaret je treće dijete slavne glumice Andie MacDowell i manekena Paula Qualleyja: par koji je bio u braku od 1986. do 1999. osim nje ima i 29-godišnju kćer Rainey i 33-godišnjeg sina Justina. Iako ih Andie nikada nije poticala da se bave glumom, svoje je djevojčice upisala u baletnu školu kada je Margaret imala samo četiri godine. Od tada je bila potpuno posvećena plesu i sa 16 godina je odlučila otići u New York gdje je postala članica American Ballet Theatrea. Plesala je od ponedjeljka do subote, najmanje osam sati dnevno. Bila je uvjerena da se želi baviti plesom i gluma joj nije niti padala na pamet. Ipak, nakon samo nekoliko mjeseci shvatila je da od silnog umora više ne voli balet.

CANNES, FRANCE - MAY 27:  Actress Andie MacDowell () and daughter Sarah Margaret Qualley attend the Closing Ceremony and
Getty Images
S mamom Andie MacDowell na Filmskom festivalu u Cannesu 2012. godine

"Bila sam zahvalna majci koja je imala razumijevanja za mene. Ona mi je uvijek govorila da je ples jako težak i da dobro razmislim ako želim da mi to bude karijera", rekla je u intervjuu Margaret koja nije bila sretna ni kao model, iako je bila vrlo uspješna. Sa 16 godina na Tjednu mode u New Yorku nosila je revije prestižnu modnu kuću Alberta Ferretti, a 2012. se vratila na modnu pistu na poziv luksuznih brendova Valentino i Chanel. Odradila je editorijale za Vogue, W, Teen Vogue, Vanity Fair, a 2016. je bila zvijezda kampanje brenda Ralph Lauren.

MALIBU, CA - JUNE 02:  Margaret Qualley attends the CHANEL Dinner Celebrating Our Majestic Oceans, A Benefit For NRDC on June 2, 2018 in Malibu, California.  (Photo by Rich Fury/Getty Images)
Getty Images
Prošle godine na večeri modne kuće Chanel

"Nsam se osjećala dobro u tome, da budem potpuno iskrena" - otkrila je nedugo nakon što joj je krenula glumačka karijera. U glumi se najprije okušala u filmu "Palo Alto", za koji je ulogu dobila sasvim slučajno kad je posjetila tadašnjeg dečka na setu, a 2014. je dobila ulogu u hit seriji "The Leftovers". Ipak, glumačka karijera "zakotrljala" se tek 2016. s ulogom u komediji "The Nice Guys" gdje je glumila uz Russella Crowea i Ryana Goslinga.

NEW YORK, NY - JUNE 23: (L-R) Actors Justin Theroux, Amy Brenneman, Charlie Carver, Margaret Qualley, Max Carver, Emily Meade, Amanda Warren, Carrie Coon, and Liv Tyler attend
Getty Images
S ekipom serije "Leftovers" 2014. godine

Samo ove godine već ima devet ostvarenih ili najavljenih projekata, među kojima je i onaj koji smatra najvećim uspjehom. Margaret je dobila ulogu u filmu "Bilo jednom u Hollywoodu" Quentina Tarantina, u kojem glumi uz Brada Pitta, Leonarda DiCaprija i Margot Robbie, a radi se o vjerojatno najočekivanijem filmu ove godine.

NEW YORK, NEW YORK - MAY 06: Margaret Qualley attends The 2019 Met Gala Celebrating Camp: Notes on Fashion at Metropolitan Museum of Art on May 06, 2019 in New York City. (Photo by Dimitrios Kambouris/Getty Images for The Met Museum/Vogue)
Getty Images for The Met Museum/
Na Met Gali ove godine

U nedavnom intervjuu za Paper magazine, Margaret je ispričala da se poslužila "trikom" koji joj je preporučio otac.

"Tata mi je rekao da kupim kartu za Panamu gdje on živi i da planiram odmor pa ću sigurno dobiti ulogu u filmu. Na odmoru me nazvao agent koji je rekao da upravo čita scenarij i dijalog koji imam s Bradom Pittom te da požurim kući. Stvarno nisam mogla vjerovati... ".

Hollywood, CA  - The 'Once Upon a Time In Hollywood' premiere held at The TCL Chinese Theater in Hollywood, California.

BACKGRID USA 22 JULY 2019, Image: 460247374, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Backgrid USA
Profimedia, Backgrid USA

I dok ona ganja glumačku karijeru, njezina sestra, s kojom živi u Los Angelesu postala je country pjevačica, dok je brat Justin potpuno otišao na drugu stranu i bavi se nekretninama. Ipak, njih troje su jako povezani, a Margaret najveću podršku ima od sestre koju je nedavno nazvala najboljom prijateljicom i saveznicom.

LOS ANGELES, CA - NOVEMBER 03:  Rainey Qualley and Margaret Qualley attend 2018 LACMA Art + Film Gala honoring Catherine Opie and Guillermo del Toro presented by Gucci at LACMA on November 3, 2018 in Los Angeles, California.  (Photo by Matt Winkelmeyer/Getty Images for LACMA)
Getty Images for LACMA
Sa sestrom Rainey Qualley

S obzirom na to kako joj je krenulo ove godine, vjerujemo kako ćemo za kći slavne Andie MacDowell još čuti, a gledati je možemo sredinom kolovoza u kinima u filmu "Bilo jednom u Hollywoodu".

Linker
15. travanj 2024 04:02