Poznati reper odnedavno je šef za strategiju razvoja tvrtke za proizvodnju i prodaju kanabisa
 Getty Images for Roc Nation
POSLOVNO CARSTVO

Svi žele dio kolača: Zvijezde sve više ulažu u profitabilni biznis s - marihuanom

Glazbenik Jay-Z, prvi reper koji je zaradio milijardu dolara, širi poslovno carstvo: nakon proizvodnje šampanjca, prodaje nekretnina i sportskog menadžmenta, iskoristio je iskustvo iz mladosti kad je bio diler i ušao u sve profitabilniji legalni biznis s marihuanom

Glazbenik i poduzetnik Shawn Jay-Z Carter (49), muž Beyoncé Knowles (37), pokrenuo je novi poslovni pothvat - proizvodnju kanabisa. Prvi reper koji je zaradio milijardu dolara, prema podacima uglednog financijskog magazina Forbes, odnedavno je postao šef strategije brenda u kompaniji Caliva iz Kalifornije, koja uzgaja i prodaje cvjetove kanabisa, isparivače, losione i druge proizvode od marihuane, ne samo preko interneta nego i u 250 ljekarni diljem SAD-a. Osim što će biti zadužen za razvoj, Jay-Z će utjecati i na kadrovsku politiku tvrtke, pa je već najavio da će ona educirati i zapošljavati bivše zatvorenike kako bi im pomogao da se poslije odslužene kazne reintegriraju u društvo.

LOS ANGELES, CA - FEBRUARY 09:  Jay-Z, Diddy and Jim Jones attend 2019 Roc Nation THE BRUNCH on February 9, 2019 in Los Angeles, California.  (Photo by Kevin Mazur/Getty Images for Roc Nation )
Getty Images for Roc Nation
Poznati reper odnedavno je šef za strategiju razvoja tvrtke za proizvodnju i prodaju kanabisa

- Sve što radim, želim napraviti kako treba i na najvišoj mogućoj razini, a u industriji kanabisa stručnost i etika Calive čini tu kompaniju najboljim partnerom za ovaj pothvat - istaknuo je reper svoju motivaciju za suradnju s tvrtkom koja ima farmu i dva vlastita dućana, a među njezinim investitorima je i Joe Montana, legenda američkog nogometa. Igrom sudbine ili zbog odavno prisutnog dobrog njuha za biznis ovaj je danas uspješni glazbenik u mladosti dilao drogu prije nego što je osnovao diskografsku kuću i objavio svoj debitantski album “Reasonable Doubt”. Kao glazbenik je zaradio milijune dolara, a još više su mu donijeli unosni poslovni pothvati: bavi se prodajom alkoholnih pića, nekretnina i umjetnina, ima udjele u tvrtkama poput Ubera i Tidala, bavi se sportskim me­nadžmentom...

Jay-Z je samo jedna od zvijezda koje ulažu u brzo rastuću industriju kanabisa. Reper Snoop Dog (47), primjerice, poznaje sve aspekte proizvodnje, prodaje i upotrebe marihuane, a sve to naučio je i prije nego što je ona u nekim dijelovima Amerike legalizirana. Sad je na temelju iskustva pokrenuo liniju proizvoda od kanabisa, a pomaže i budućim poduzetnicima kao suosnivač tvrtke Casa Verde, koja im nudi početni kapital za osnivanje tvrtke.

Snoop Dog
Dr Dre and Snoop Dog back in concert in Coachella Valley, California, America - 12 Aug 2012, Image: 227423227, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Shutterstock Editorial
Profimedia, TEMP Shutterstock Ed
Reper Snoop Dog također ima vlastitu liniju proizvoda s kanabisom i pomaže mladim poduzetnicima da pokrenu svoj posao

U biznis s marihuanom savršeno se uklopio i glumac Charlie Sheen (53) koji se već dugo hvali da “puši sam sebe” - jer je jedna vrsta marihuane nazvana po njemu. I on je pokrenuo liniju isparivača za kanabis, kojoj je dao ime Sheenius.

HOLLYWOOD, CA - APRIL 11:  Actor Charlie Sheen arrives for the premiere of Dimension Films'
Getty Images
Glumac Charlie Sheen pokrenuo je liniju isparivača za marihuanu pod nazivom Sheenius

Uspješni filmski redatelj Francis Ford Coppola koji već desetljećima u svojoj vinariji u dolini Napa proizvodi vrhunska vina, za 80. rođendan na tržište je plasirao i vrhunsku marihuanu. Organski je uzgojena na održiv i ekološki odgovoran način i baš poput finih vina - s kontroliranim geografskim porijeklom. Prodaje je pod etiketom The Grower’s Series by Francis Ford Coppola, u luksuznoj ambalaži u obliku vinske butelje. U svakoj su boci tri grama cvijeta kanabisa i pribor za konzumaciju: staklena lulica, šibice i papirić za zamatanje cigareta.

Francis Ford Coppola has launched a new range of fancy wines-in-a-can from his California winery. The Godfather director, 78, is already known in the booze world for revolutionizing wine-in-a-can. Now he's added three of his
Profimedia, Splash - aktivní
Redatelj Francis Ford Coppola proizvodi vrhunsku marihuanu s kontroliranim geografskim porijeklom

- Vino i kanabis drevni su i obilni darovi Majke prirode, a povezuje ih velika pažnja potrebna pri uzgoju i preradi, teren i blaga klima - kaže Coppola, koji je poput svojih slavnih kolega brzo shvatio da je proizvodnja marihuane velik i unosan posao.

Linker
24. travanj 2024 20:22