(ne)Slomljena

Tajči izdala knjigu o najtežim životnim periodima! Dirljiva počast pokojnom ocu Stanku

Pjevačica Tatiana Matejaš Tajči izdala je knjigu kojom svjedoči kako ju je glazba njezinog oca Stanka Matejaša vodila do isjeljivanja najtežih rana. Uz knjigu dolazi i CD s glazbom.

Tatiana Tajči Cameron pripremila je divno blagdansko iznenađenje za svoje obožavatelje. Pjevačica koja je domovinu napustila na vrhuncu svoje slave, za kojom su ludjeli fanovi diljem Europe, izdala je novu knjigu pod nazivom "(ne)Slomljena". Ova knjiga za Tajči ima veliku vrijednost budući da je vezana uz njezinog pokojnog oca Stanka Matejaša. Autorica otkriva kako ju je tatina glazba vodila kroz teške periode života.

"Knjiga je o tome kako mi je tatina glazba pomogla u iscjeljenju, a album memoarskog stila govori o putu iz emotivne boli i tuge do iscjeljenja i slobode. U toj knjizi sam kroz poeziju, zapise iz dnevnika, glazbu i fotografije ispričala jedan važan segment iz svog života", otkriva Tajči.

image
Tajči je knjigu odlučila posvetiti svima koji su tijekom blagdana usamljeni, kojima nedostaju obitelj, prijatelji i oni kojih više nema.
Privatni album

Tatiana se nada kako će knjiga s CD-om čitateljima pomoći da se ne osjećaju usamljeni sa svojim emocijama, pogotovo u ovo blagdansko vrijeme, kada je prisutna i pandemija, kada nam svima nedostaju obitelj, prijatelji, a posebno oni koji više nisu s nama.

U knjizi "(ne)Slomljena" - prema riječima mr.sc. Jasne Karačić, spec. psihoterapije, Tajči upravo ‘prikazuje mehanizam kada je potrebno spojiti dušu i tijelo, prihvaćajući sebe, dakle čak i svoje nedostatke i slabosti kroz emocionalni, kognitivni i fiziološki sustav pojedinca, uzimajući u obzir socijalnu i duhovnu dimenziju koja nema osjećaja krivnje‘.

"‘(ne)Slomljena‘ je unikatna i vrijedna knjiga, dosta neobičnog formata, tako da je bilo važno pronaći suradnika koji će shvatiti njenu intenciju i vrijednost. Ispunjena je suptilnim, osjećajnim i vrlo pažljivo odabranim rečenicama, s puno praznog prostora - da bi čitatelju dala prozračnost i mjesto za njegove/ ili njezine osobne emotivne reakcije, uspomene ili misli. Knjigu sam zaista stvarala poput kipara koji se posvećuje svakom i najmanjem detalju", istaknula je Tajči.

image
Glazbenica je uz knjigu odlučila pridodati i CD s pjesmama uz koje je liječila svoje emotivne rane. Odala je time počast svom pokojnom ocu Stanku.
ELI GREISS

Glazbenica je knjigu objavila u Hrvatskoj i izenadila se kako je sve prošlo dobro.

"Bilo je dosta zapreka, naučila sam puno o poduzetništvu u Hrvatskoj i oduševila me je kreativnost i volja mojih novih suradnika da se za sve pronađe način. Nisam nigdje osjetila ni trunku negative ili onog: ‘Napiši nešto pikantno, pa ćemo onda razgovarati.‘ Veseli me kad možemo širiti dobru energiju i pozitivu. To je najbitnije od svega", otkriva nikad prežaljena zvijezda 90-tih.

Cijena knjige je 119 kuna, a nabaviti se može u dućanima i putem web platformi "Croatia Recordsa" i knjižara "Hoću knjigu". Audio knjiga s pjesmama dostupna je i na aplikaciji "Book&Zvuk". Zanimljiva činjenica je da je dizajn i ilustraciju korica radio Tajčin sin, Dante Cameron. Nakon ove knjige, Tajči neumorno radi i priprema memoare, o svojoj karijeri, kao najveće tinejdžerske zvijezde ikad viđene na ovim prostorima. Očekivano izdanje memoara je tijekom 2021. godine.

Linker
18. travanj 2024 04:28