Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
život nakon dijagnoze

Tenisačica je jednostavno ostala u šoku: 'Jedno jutro sam se probudila i nisam se mogla pomaknuti'

Uspješna danska tenisačica nakon što je dobila dijagnozu da pati od reumatoidnog artritisa, bila je u šoku, ali je opet bila sretna jer su sumnjali na puno teže bolesti.

Uspješna danska tenisačica nakon što je dobila dijagnozu da pati od reumatoidnog artritisa, bila je u šoku, ali je opet bila sretna jer su sumnjali na puno teže bolesti.

Teniska zvijezda Caroline Wozniacki bila je na vrhuncu forme kad se suočila s teškom dijagnozom nakon što je imala jutro iz noćne more. "Probudila sam se nakon što sam odradila tri i pol sata meča i nisam se mogla dići iz kreveta. Nisam se mogla ni pomaknuti i tad sam osvijestila da nešto nije u redu", rekla je za People.

Wozniacki, koja je nedavno otkrila kako žarko želi prinovu nakon vjenčanja za igrača NBA-a Davida Leeja, je sada otkrila teške dane kroz koje je tada prolazila jer joj doktori nisu znali reći što joj je i ta neizvjesnot ju je izluđivala.

Portofino, ITALY  - Caroline Wozniacki and her husband David Lee pictured with friends while eating ice cream in Portofino

BACKGRID UK 17 JUNE 2019, Image: 448740870, License: Rights-managed, Restrictions: RIGHTS: WORLDWIDE EXCEPT IN ITALY, Model Release: no, Credit line: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

"Krvne pretrage su pokazale da je u pitanju imunološka bolest. Najprije su sumnjali na lupus. Prognoze uopće nisu bile dobre, ali kasnije su mi ipak dali drugačiju dijagnozu", otkrila je Caroline za koju je bio veliki šok kad je saznala da se radi o reumatoidnom artritisu.

Reumatoidni artritis je teška, kronična, upalna bolest vezivnog tkiva koje se najviše očituje na zglobovima, a imunološki sustav napada hrskavično tkivo, kosti i, ponekad, unutarnje organe. Od zglobova su najčešće zahvaćeni mali zglobovi šake, zglavci, ramena, koljena i gležnjevi. Wozniacki je dobila svoju dijagnozu poslije Wimbledona, a unatoč dijagnozi osvojila je svoj Grand Slam naslov na Australian Openu. Nikada nije mislila da profesionalni sportaš može dobiti takvu dijagnozu, ali s tim se brzo naučila nositi.

** RIGHTS: WORLDWIDE EXCEPT IN ITALY ** Portofino, ITALY  - Danish professional tennis player Caroline Wozniacki and her boyfriend NBA player David Lee on vacation in Portofino

Pictured: Caroline Wozniacki - David Lee

BACKGRID UK 17 JULY 2017 

UK: +44 208 344 2007 / uksales@backgrid.com

USA: +1 310 798 9111 / usasales@backgrid.com

*UK Clients - Pictures Containing Children
Please Pixelate Face Prior To Publication*, Image: 342284606, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Backgrid UK
Profimedia, Backgrid UK

"Na primjer morala sam naučiti što jesti, usvojiti naviku da idem u saunu, ali glavna stvar koju sam naučila da u bolesti moram brinuti o sebi. Ono što je najveće iznenađenje je da sam nakon dijagnoze osvojila neke od najvećih titula karijere. Naučila sam da mi bolest ne smije biti izgovor", dodala je sportašica.

Caroline je htjela o bolesti javno progovoriti zbog drugih žena, a upozorava ih da svakako nakon što osjećaju umor i bol odu na kod liječnika. "Na svojim platformama govorim o svom iskustvu. Jako je bitno o tome govoriti i dati ljudima nadu", zaključila je.

Linker
18. svibanj 2024 05:33