iznenadila

Tina Turner donijela tešku odluku: Više ne posjeduje prava na vlastitu glazbu, ali zato je bogatija za više od 50 milijuna dolara

‘Rock baka‘, kako je mnogi zovu, vjeruje da je njezina glazba u sigurnim rukama nakon što je prodala glazbena prava.

Legendarna glazbenica Tina Turner (81) prodala je prava na svoj glazbeni opus izdavačkoj kući BMG, prenosi u srijedu BBC. BMG je dobio prava i na njezino ime i oznake identiteta radi budućih ugovora o sponzorstvu i prodaji. Tvrtka nije objavila koliko je to platila, ali upućeni izvori kažu da je riječ o više od 50 milijuna američkih dolara.

Glazbenica je kazala da vjeruje da je njezina glazba "u sigurnim rukama".

Čitajte i: Odrasla je u teškom siromaštvu, a u životu prošla pakao! Nesalomljiv duh, ipak, nikad je nije napustio

Tina Turner osvojila je 12 Grammyja i ovaj će mjesec ući u Rock & Roll Hall Of Fame kao solo umjetnica, nakon što je 1991. primljena u taj panteon sa svojim bivšim suprugom Ikeom.

image
Tina Turner
TBM/UNITED ARCHIVES/PROFIMEDIA

Iako je 2018. otišla u mirovinu, 'baka rock 'n' rolla', kako je mnogi nazivaju, očito ne može bez stvaranja glazbe. Prošle godine je snimila remiks svojeg svima poznatog hita "What's Love Got To Do With It?" i to u suradnji s DJ-em Kygom.

Tinin životni put nije bio lagan - prvi muž ju je tukao, borila se s karcinomom i drugim teškim bolestima, prije nekoliko godina sin joj je počinio samoubojstvo. Cijelu njezinu potresnu priču donosi i najnoviji dokumentarac koji je 27. ožujka izašao na platformi HBO.

U njemu su redatelji Dan Lindsay i T. J. Martin prikazali dosad neviđene arhivske materijale i okupili 11 sugovornika, a u dokumentarcu se pojavljuje i sama Tina. Legendarna pjevačica im je objasnila kako se zahvaljujući svojoj energiji i snazi kao samohrana majka probila na vrhunce top-lista, iako je samostalnu karijeru započela tek u četrdesetim godinama života.

Čitajte i: Za nju nema odmora: Tina Turner vratila se na glazbenu scenu remiksom legendarnog hita

Linker
20. travanj 2024 01:10