Hvale ju i slave

Tko je Iris Rajčić - žena koju slavi cijeli Split? ‘Zločestog dečka‘ hrvatskog nogometa uspjela je nagovoriti da ostane

Hashtag #livajaostani ovih je dana preplavljivao društvene mreže. Navijači Hajduka molili su jednog od njihovih najboljih igrača da odbije multimilijunske ponude stranih klubova i ostane u Splitu. Marko Livaja je popustio, a tome je kumovala i njegova dugogodišnja partnerica koja je preko noći postala najomiljenija Splićanka.

Ono što su mnogi priželjkivali, da nogometaš Marko Livaja (27) ostane u svom Hajduku, to se i ostvarilo, ponajviše zbog ohrabrivanja njegove životne partnerice Iris Rajčić (41). Na svom je Instagramu dijelila objave Livajinih fanova i navijača Hajduka koje su mu pisali pod hashtagom livajaostani te je vjerojatno uvelike utjecala na odluku svog partnera.

Naime, Livaja je usprkos milijunskih inozemnih ponuda raznih klubova ipak potpisao trogodišnji ugovor s domaćim klubom u kojem je i počeo svoju nogometnu karijeru.

"Ovo je jako važan dan za klub, sretni smo što smo potpisali dugoročni ugovor s Markom Livajom. On je bio želja ne samo nas nego i cijelog navijačkog puka. Hvala Marku, njegovoj supruzi Iris i cijeloj njegovoj obitelji jer vjeruju u Hajduk i ovo što radimo", rekao je jučer sportski direktor Hajduka.

Čitajte i: Prvo beba pa vjenčanje! Iris Rajčić govori o trudnoći i otkriva kada će je Marko Livaja odvesti pred oltar

Livajinoj 14 godina starijoj partnerici, a uskoro i supruzi, danonoćno stižu poruke zahvale od navijača i fanova ‘Hajdukove desetke‘, a neki su joj čak ponudili pomoć u kućanskim poslovima.

"Pozdrav Iris. Kad ti god bude tribalo ić u dućan slobodno se javi. Ma šta god ti bude tribalo. Od spremanja kreveta (žena je sobarica), do usisavanja, pa sve do popravaka mašina, bojlera i sličnih stvari. U bilo koje doba dana i noći... Čak možeš i između 14 i 17 sati bez ustručavanja... Lijep pozdrav i svako dobro... ŠAMPIONI", napisao joj je jedan od navijača, a ona podijelila njegovu poruku na svom Instagramu.

No, tko je Iris Rajčić - žena koju obožava cijeli Split?

Ova bivša manekenka 1997. je dobila titulu prve pratilje Miss Hrvatske, kada je Martina Novosel proglašena pobjednicom. U njezinom životu su, slučajno ili namjerno, uvijek bili prisutni nogometaši, a prije Livaje ljubila je, koliko je javnosti poznato, njih dvojicu.

S nogometašem Krunoslavom Lovrekom provela je čak 12 godina. Za njega se i zaručila, a kada je on potpisao ugovor za klub Jeonbuk Hyundai u Južnoj Koreji, šest mjeseci je živjela tamo, a šest u Hrvatskoj. Ipak, njihova veza raspala se 2011., a samo godinu dana kasnije, upoznala je Nikolu Pokrivača.

Vezu s Nikolom vješto je skrivala i nije željela o njoj pričati, no ipak su "uhvaćeni" zajedno kao uzvanici na vjenčanju nogometaša Dinama Jerka Leka i manekenka Ive Šarić. No, među njima je puklo nakon samo dva mjeseca te se Pokrivač 2012. iselio iz stana u kojem su zajedno živjeli.

Čitajte i: Prvih mjesec dana s Lorenzom: Sinčić poznatog splitskog para slavi svoju malu obljetnicu

Nije ih smetala razlika u godinama

Dvije godine kasnije, Iris je poznala Livaju koji je tada imao 20 godina, a ona 34. Usprkos razlici u godinama, između njih razvila se ljubav koja je izdržala do danas. Iris se svojedobno prestala baviti manekenstvom i postala fitness trenerica te se prilagođavala Livajinom tempu.

Tako su živjeli na brojnim lokacijama, a najviše u Grčkoj, gdje je Livaja igrao za grčki klub AEk, i na Kanarskim otocima.

Par je 2017. dobio kćerkicu Elizabet, a u veljači ove godine sina Lorenza. Kako je otkrila za Gloriju početkom ove godine, sina je planirala roditi u Zagrebu, baš kao što je i Elizabetu.

"U Zagrebu sam rodila i Elizabetu, a trudnoću mi je vodila doktorica Vesna Košec koja i sada brine o meni. Osim toga, Zagreb mi je drugi dom jer sam u njemu živjela dugi niz godina dok sam bila u modnim vodama", rekla je Iris koja se u trudnoći udebljala oko 15 kilograma, što nije utjecalo na njezinu poletnost.

"Osjećam se poletnom, kao da nisam u drugom stanju. U početku sam imala mučnine, no s tim se nosi većina trudnica", priznala je te dodala da se ne kani vraćati u Atenu prije poroda. Sada taj plan ionako neće realizirati jer ostaje s Livajom u Splitu.

Par već neko vrijeme planira i vjenčanje, no nikako da ga realiziraju jer ih stalno nešto koči u tome.

"Vjenčanje smo stalno odgađali zbog Markovih sportskih obaveza, a onda se dogodila i korona. Čim se situacija s pandemijom smiri, krećemo s pripremama", poručila je Iris.

Linker
22. travanj 2024 16:24