Senja Vild
U KOLOVOZU STIŽE STIN

Trudna dizajnerica u slatkom iščekivanju iselila iz doma i zatvorila dućan: 'Sve to ostavlja gorak okus'

Modna dizajnerica Anamarija Brkić prvo je zbog koronavirusa morala zatvoriti svoj dućan u središtu Zagreba, a potom je zbog potresa ostala bez krova nad glavom, no unatoč svim nedaćama trudi se biti optimistična trudnica koja jedva čeka kolovoz kad će na svijet donijeti svoje prvo dijete.

Osjećaj bespomoćnosti proteklih se tjedana uvukao u život zagrebačke dizajnerice Anamarije Brkić (41) kojoj je nakon sedamnaest godina predanog stvaranja modnog brenda A’marie ugrožen opstanak. Osim globalne pandemije koronavirusa koja se negativno odrazila na domaću modnu scenu, dizajnerica i njezin partner Gaj nakon potresa u Zagrebu ostali su bez krova nad glavom, kao i bez radnog studija u Hebrangovoj ulici, a oštećen je i njezin dućan A’marie u Gundulićevoj.

S obzirom na sve, trenutačno se ipak pokušava čuvati od stresa, jer u kolovozu očekuje svoje prvo dijete, što je zbog svih problema koji su je zadesili jako teško.

Anamarija Brkic_privat_uništen stan nakon potresa
privatni album
Dućan također mora renovirati

"Želim vjerovati da je sve loše iza nas i da ćemo uskoro nastaviti s radom. Pojačan strah od koronavirusa zbog trudnoće, obustavljeno poslovanje i na koncu taj potres, sve to ostavlja gorak okus u ustima. Iz dubokog sna u stanu u Boškovićevoj ulici Gaja i mene probudilo je padanje slika, polica, staklenog posuđa, kao i sablasno odvajanje zidova od stropova, što sam prvo ugledala kada sam otvorila oči. Sve je to pratio neugodan lavež našeg psa Dude. Zgrada je proglašena privremeno neupotrebljivom. Moj dućan s odjećom u odnosu na sve ostalo najmanje je nastradao, na našu sreću jer smo tek prije nekoliko mjeseci završili s detaljnim renoviranjem i velikim ulaganjem. U našem stanu, pak, baš smo počeli uređivati sobu za sina, a sad je i to uništeno", kaže Anamarija Brkić.

Kako se ona i partner ne mogu vratiti u svoj dom dok se šteta ne sanira, utočište su pronašli kod obiteljskih prijatelja u Ozlju i sada žive u maloj zajednici u kojoj im je, kaže, sve lakše.

Cijelu priču mnogima omiljene domaće dizajnerice čitajte u novom broju magazina Gloria, koji je na kioscima od četvrtka, 9. travnja, jer donosimo i druge zanimljive priče:

INTERVJU: ALEMKA MARKOTIĆ 'Vidim svjetlo na kraju tunela'

BERNIE ECCLESTONE: Otac s devedeset godina

HRVATI U ŽARIŠTIMA KORONE: Švedska: robotičarka Danica Kragić Jensfelt i glumac Slaven Španović; Španjolska: TV voditeljica Fani Stipković i Košarkaš Ante Tomić; Amerika: filmski snimatelj Vanja Černjul i glumac Ivica Kovačević

MOJA OAZA Ormar modne dizajnerice Ksenije Vrbani

WOODY ALLEN: Memoari posrnulog redatelja

KUHINJA: SAŠA ŠEKORANJA Uskrsni ručak iz vlastitog vrta

VIRTUALNI TURIST: Stopama Jamesa Bonda

Linker
19. travanj 2024 22:54