Mama triju djevojčica puna je energije, ne smetaju joj mirisi i hrana, a čak ju ne hvataju ni trudničke mušice
 Saša Burić / Hanza Media
Ekskluzivno

Trudnički dnevnik Ane Čagalj: 'Jole i ja želimo da nam sin ima dva imena, za jedno smo se već odlučili'

U novom nastavku svog trudničkog dnevnika koji vodi za magazin Gloriju i portal Gloria.hr supruga splitskog pjevača Joška Čagalja opisuje zadnje pripreme za dolazak  malene prinove koja na svijet stiže početkom prosinca. A prvi doznajemo i ime  najiščekivanije bebe na domaćoj estradi. Kako nam je otkrila presretna trudnica, njezin i Jolin sinčić zvat će se – Ivan.

U novom nastavku svog trudničkog dnevnika koji vodi za magazin Gloriju i portal Gloria.hr supruga splitskog pjevača Joška Čagalja opisuje zadnje pripreme za dolazak  malene prinove koja na svijet stiže početkom prosinca. A prvi doznajemo i ime  najiščekivanije bebe na domaćoj estradi. Kako nam je otkrila presretna trudnica, njezin i Jolin sinčić zvat će se – Ivan.

I dok popularni Jole (47) ovih dana zabavlja hrvatsku dijasporu u Australiji i Americi, njegova supruga Ana (38) uživa u zadnjim tjednima trudnoće. Do odlaska u rodilište čeka je još manje od mjesec dana te ona i njezine tri cure Iva (13), Ema (10) i Tia (7), privode kraju brojne pripreme u njihovom domu kako bi na vrijeme sve bilo spremno za veliki dan.

PRVO PA - IVAN

Nedavno smo napokon odabrali ime za našeg dječačića. Ne znam kako je u drugim obiteljima, ali mi smo gotovo pola godine tražili ime koje će zadovoljiti i nas i naše djevojčice. Nakon svega je pogotovo ponosna najstarija Iva jer joj je braco imenjak, a usrećili smo i Jolinog oca Ivana koji je preponosan što će mu se prvi unuk zvati po njemu. No, još nismo gotovi s "vijećanjem" – kako smo se Jole i ja odmah dogovorili da će nam sin imati dva imena, sada moramo odlučiti o ovom drugom. Razmišljamo o nekom tradicionalno dalmatinskom, poput Luka i slično.

Privatni album

NEŠTO STARO, NEŠTO SIVO

Posljednji tjedni su mi posebno lijepi. Nas četiri djevojke zajednički uređujemo kutak za Ivana koji će prvu godinu života dijeliti sobu sa mnom i Jolom. Kako nam sinčić stiže nakon tri curice, Ivan će od svojih sestrica naslijediti samo krevetić. U bijeloj je boji i bez obzira što je star četrnaest godina, i dalje je prekrasan. Svu posteljinu sam naručila on-line, od jednog hrvatskog proizvođača koji me oduševio dizajnom i kvalitetom, a cijene su pristupačne. Dio ukrasa za krevetić dobili smo na dar od obitelji, kao što je dekorativni jastučić s izvezenim Ivanovim imenom koji me jako oduševio. Kad sam krenula u nabavu robice i opreme za našeg sinčića, najmanje sam dvojila oko boje. Nakon iskustva s troje male djece, svima bi sugerirala bijelu boju koja je najpraktičnija jer se može se prati na visokim temperaturama, a to je jako važno kad su u pitanju novorođenčad. Druga glavna boja u Ivanovom kutku je siva. Uz to što je neutralna, to mi je super boja za dječake.

Privatni album

MALI ANĐEO

U Dalmaciji je tradicija da se krevetić za bebu slaže nakon što se dijete rodi pa će za nas to napraviti moja mama, dakako uz pomoć Ive, Eme i Tije. Što se tiče ostale opreme poput kolica, nosiljke i slično, to sam već odavno riješila. Nabavili smo kolica iCandy koja su zadnjih godina veoma popularna među mamama. Riječ je o britanskom brendu, a ja sam jedna od ambasadorica za Hrvatsku što mi je velika čast jer su kolica doista savršena. Jedna od prvih stvari koje sam kupila bila je "paketina", odnosno dekica za zamatanje u kojoj se beba iznosi iz rodilišta. Naša je s dodatkom u obliku krila anđela – u koju sam se zaljubila na prvi pogled.

Privatni album

NAJLJEPŠA USPOMENA

Ni Jole ni ja nismo baš ljubitelji američkog trenda "darivanja beba" tako da neću imati nikakav party s prijateljicama prije odlaska u rodilište. No, jedan dar ovih dana ipak nisam mogla odbiti. Moja prijateljica Nela Mladina mi je poklonila foto-session kod splitske fotografkinje Brune Antičić koja radi stilizirane obiteljske fotografije.

Bruna Antičić

Bruna Antičić

Unatoč visokoj trudnoći odlično sam se zabavila na snimanju, a ljepšu uspomenu na moje drugo stanje od ove ne mogu poželjeti. Posebice mi je draga fotka s mojim curama koja je nastala spontano. Njih tri su nam na snimanju bile pomagačice, a kad smo sve odradili, Bruna je predložila da se zajedno fotkamo.

Bruna Antičić

SPREMNA ZA RODILIŠTE

Jedva čekam da se Jole vrati s dvotjedne turneje po Australiji i Americi da vidi kako smo nas četiri uredile dom za Ivanov dolazak. A i zaželjela sam se izići iz kuće. Kako mi je prije nekog vremena liječnik preporučio da malo usporim, zadnjih tjedana sam se uglavnom držala kauča što je za mene netipično. No, više nema rizika jer sam ovih dana ušla u deveti mjesec trudnoće tako da Jole i ja sada možemo bez brige uživati u danima pred nama, koji su nam doista jedni od najljepših.

Linker
26. travanj 2024 10:09