Čeka nas finale

U subotu nas čeka spektakularno finale Eurosonga: Ovih pet zemalja najveći su favoriti za pobjedu

Neke zemlje koje su još prije početka glazbenog spektakla bile visoko rangirane na sustavima za klađenje, sada su pale na niža mjesta. U subotu će nesumnjivo biti vrlo napeto.

Druga polufinalna večer ovogodišnjeg Eurosonga donijela je neke nove favorite za pobjednika najvećeg europskog glazbenog natjecanja. Iako je imala odličan nastup, naša Albina Grčić nije se nažalost kvalificirala za ulazak u finale, koja je poručila da jest razočarana, ali je isto tako i ponosna na sve što su ona i njezin tim napravili.

Čitajte i: Albina zapalila društvene mreže! Ljudi iz cijelog svijeta zazivaju pravdu, oglasio se i premijer

Kladionice su otvorene već neko vrijeme, ulozi sve više rastu, a oni koji su čak i prije samog spektakla bili favoriti, poput Malte, zasjenile su ostale zemlje. Finale, koje će nesumnjivo biti jako napeto, gledat ćemo u subotu 22. svibnja 2021., a ovo je pet zemalja koje su među najvećim favoritima.

Pet najvećih favorita

Na prvom mjestu među favoritima prema web stranici Oddschecker nalazi se Italija koju predstavljaju ekscentrični rokeri Måneskin s pjesmom "Zitti e buoni".

Čitajte i: Albinin tim otkrio što se događalo iza kamera: 'Ništa joj nije bilo teško, razočarani smo, ali ponosni'

Drugo mjesto drži pjevačica Barbara Pravi i njezina pjesma "Voilà" koja predstavlja Francusku. Ona je, naime, dugo vremena bila prvi favorit, no zasjenili su je Talijani. Mnogi je zovu modernom Edit Piaf, a posebna zanimljivost jest ta što joj je djed porijeklom iz Srbije.

"Osjećam se Srpkinjom zato što volim svog djeda. Zaljubljena sam u povijest svoje obitelji. Osjećam se Irankom jer volim njihovu poeziju", rekla je Barbara, čija je majka Iranka.

Na trećem mjestu je predstavnica Malte Destiny Chukunyere koja je s "Je Me Casse" bila pri vrhu na kladionicama. Ima tek 18 godina, no njezina energija je vrlo zarazna te mnoge neodoljivo podsjeća na repericu Lizzo. Destiny je odnijela pobjedu na dječjem Eurosongu 2015. godine., a njezina eurovizijska pjesma mogla bi je plasirati vrlo visoko u finalu unatoč žestokoj konkurenciji.

{youtube_JLm{/youtube_JL}

Četvrto mjesto za sada pripada Švicarskoj, odnosno njezinom predstavniku Gjon’s Tearsu koji je u drugom polufinalu nastupio s pjesmom "Tout L’univers". Pjesma je nastala u songwiritng kampu gdje je Gjonu u pisanju pjesme pomogao Wouter Hardy, jedan od autora pjesme "Arcade" s kojom je Duncan Laurence pobijedio na Eurosongu 2019.

Čitajte i: Tko su srpske predstavnice Hurricane? Od crkvenog zbora, seks skandala do uragana na Eurosongu

I peto mjesto zauzima jedna vrlo neobična pjesma - "Shum" u izvedbi benda Go_A koji u njoj pjesma o sadnji konoplje, biljke koja je posljednjih godina vratila staru slavu. Ukrajinski elektro-folk bend trebao je nastupiti prošle godine, no priliku su dobili i ove te zaista nesvakidašnjom pjesmom i izvedbom osvojili srca publike.

Linker
20. travanj 2024 12:44